Pozdravljeni. Lani septembra smo zaposlili delavca, (za nedoločen čas!!) ki je invalid 3 kategorije, vendar tega nismo vedeli. Šele sedaj, ko je bil na bolniški več kot 30 d. dni, je na odločbi pisalo, da po zaključku bolniške dela v skladu z odločbo ZPIZa. Ko sem pridobivala podatke za refundacijo, so mi v prejšnjem podjetju povedali, da je pri njih bil zaposlen za 4 ure, 4 ure pa je dobival invalidnino direktno od ZPIZa. Delavec je ob nastopu bil na zdravniškem pregledu in je dobil zdravniško potrdilo, da je sposoben delati 8 ur na delovnem mestu monter dvigal. Prav tako sem ga na ZZZS prijavila za 8 ur.
Sedaj me zanima ali mu bom sploh lahko refundirala plačo za polni delovni čas, če pa je za 4 ure upokojen ??!! Mi smo mu namreč toliko izplačali tako plače, dokler je delal kot nadomestila, ko je bil na bolniški.
Je sploh kdo že imel tak primer?
Na splošno je delavec zelo problematičen in se od 15.4. dalje, ko je zaključil bolniško, ni javil na delo, zato bo (šele zdaj!) sprožen postopek izredne odpovedi.
A ima še kdo take težave z zaposlenimi

Kot kaže smo pri nas preveč pošteni in naivni, saj skoraj vse zaposlimo za nedoločen čas - ptem pa imamo (seveda samo z nekaterimi) velike probleme.
LP