Do pred časom so nam v podjetju plačevali vse tako pot v službo kot tudi na teren kilometrino (po 0,37€ na km). Ker so očitno opazili, da so stroški preveliki so se odločili, da nam plačujejo v službo denvno vozovnico po terenu pa kilometrino.
Zdaj me zanima v pogodbi imam napisano, da dobim povrjeno kilometrino tako za pot v službo kot za službene poti in pogodbe nisi spreminjali temveč so to uredili z internim aktom v podjetju. Ali je ta zadeva na takšn način vredu rešena?
Ali se lahko podjetje odloči, da bo plačevalo dnevno vozovnico, če pa je znesek dnevnih vozovnic večji od mesečne vozovnice se pa upošteva mesečna vozovnica.
Meni je to vse skupaj milo rečeno malo čudno in me zanima, če je podjetje ravnalo v okviru zakonov.
Hvala za pomoč.
Prevoz na delo
Moderator: Mirko Zbačnik
http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=2591
preberite si uredbo.... za prevoz na delo prav gotovo ne morete dobivati kilometrine, ker je uredba jasna... lahko jo sicer dobite, vendar mora podjetje obračunati boniteto za razliko do cene javnega prevoza, kar pa verjetno v vašem primeru niso delali.
preberite si uredbo.... za prevoz na delo prav gotovo ne morete dobivati kilometrine, ker je uredba jasna... lahko jo sicer dobite, vendar mora podjetje obračunati boniteto za razliko do cene javnega prevoza, kar pa verjetno v vašem primeru niso delali.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Re: Prevoz na delo
[quote="alno"]... v pogodbi imam napisano, da dobim povrjeno kilometrino tako za pot v službo kot za službene poti in pogodbe nisi spreminjali temveč so to uredili z internim aktom v podjetju. Ali je ta zadeva na takšn način vredu rešena?
oč.[/quote]
Mislim, da ne.
Dokler ne spremenite pogodbe, bi vam morali izplačevati po pogodbi in od preveč izplačanih zneskov obračunati boniteto za razliko do cene javnega prevoza. lp
oč.[/quote]
Mislim, da ne.
Dokler ne spremenite pogodbe, bi vam morali izplačevati po pogodbi in od preveč izplačanih zneskov obračunati boniteto za razliko do cene javnega prevoza. lp
Očitno sem lahko vesel, da je trajalo dokler je trajalo. No zdaj po novem so to itak ukinili upam, da ne bom rabil kaj kdaj vračati, če bo kakšen inšpektor ugotovil nepravilnosti pri kilometrini.
Zdaj po novem bomo pa dobivali dnevno vozovnico, ko pa dnevne vozovnice presežejo cene mesečne vozovnice dobim pa mesečno vozovnico.
Zdaj po novem bomo pa dobivali dnevno vozovnico, ko pa dnevne vozovnice presežejo cene mesečne vozovnice dobim pa mesečno vozovnico.