ZAPIRANJE S.P.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Deja
Začetnik
Začetnik

ZAPIRANJE S.P.

Odgovor Napisal/-a Deja »

Z 31.oktobrom se s.p. zaključi. Razumem da je potrebno oddati zaključne bilance na občino, na kakšnih obrazcih in do kdaj pa je potrebno oddati na Ajpes. Prosim za pomoč.
LARISA
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a LARISA »

Na občino se nič ne odaja! Na DURS morate izpolniti in poslati napoved za odmero davka od dejavnosti za obdobje 01.01. do 31.10.2004. Na Ajpes pa pokliči in vprašajte če vam lahko dajo disketo za statistične podatke. Pa pazite roke za odajo zgoraj navedenih obrazcev.
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Na Ajpes ni potrebno nič klicati, ker ob zapiranju s.p. na DURS-u izpolnejo obrazec ki ga pošljejo na Ajpes in od tam vam pošljejo potrjen obrazec, da se v statistiki vaš s.p. ne vodi več kot aktiven z dnem 31.10. (v vašem primeru)

katrijn
Deja
Začetnik
Začetnik

Se opravičujem saj sem mislila DURS, a to je tisti komplet obrazcev za odmero davka od dohodkov???
Hvala vsem za trud
LARISA
Računovodja
Računovodja

Kolikor jaz vem in iz izkušenj (lani je tudi moja stranka zapirala s.p.) vem, da je potrebno narediti tudi statistične podatke Bilance stanja ter Izkaz poslovnega izida za Ajpes.
LARISA
Računovodja
Računovodja

Ja, to je cel komplet obrazcev za DURS.
Deja
Začetnik
Začetnik

Ja Larisa tudi meni se tako dozdeva, samo Ajpes je tako zaplankan, da bom težko dobila obrazce za leto 2004. Ima kdo podobne izkušnje z svojimi stranakmi, kako so to izvedli med letom???
Hvala:oops:
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Na Ajpes se bodo vsi podatki poslali takrat ko se bodo pošiljali tudi ostali zaključni računi. Se pravi od sredine januarja 2005 naprej. Na DURS je pač potrebno dostaviti vse papirje kot jih drugače izpolnjujete do konca februarja za preteklo leto, najkasneje en mesec po zaprtju s.p.. Če pa Ajpes podatke potrebuje prej, ni mi pa jasno zakaj bi jih, vas bodo že opozorili da jih potrebujejo. Po mojih izkušnjah, stranka je s.p. zaprla julija, pa je samo dobila obvestilo o zaprtju s.p. iz Ajpesa.

katrijn
Odgovori