Delovna obleka

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
NANIAŽI
Nov član
Nov član

Delovna obleka

Odgovor Napisal/-a NANIAŽI »

Zanima me če s.p. kupi obleko za zaposlenega (obleka, srajca, kravata) ali lahko damo obleko v stroške in odbijamo ddv. - S.p. hoče to uveljavljati kot delovna obleka, res da pri poklicu potrebuje lepo obleko, ampak jaz ne vem kaj narediti?

:oops:

Hvala za odgovor.
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Neposredno nikakor - morda z boniteto. lp
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Ne, kot delovna obleka s smatra samo zaščitna sredstva, ki so opredeljena v oceni tveganja in varnstnem načrtu ter ostalih predpisih kot so recimo sanitarni predpis za trgovce, živilsko dejavnost, ....

Gospod bo moral torej svojo obleko sam plačati. Če vstraja na tem, da poknjižite pač poknjižite na davčno nepriznane stroške.
mansu1
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a mansu1 »

Meni se to ne zdi smiselno. Ne bi rekla, da je to upravičen strošek. Drugo bi bilo, če bi bila zaščitna, delovna obleka. Lepa obleka je reativna stvar, lahko je lepa obleka tudi po zmerni ceni, ne rabi biti Armanijeva. Saj poslovnemu partnerju ne kažeš etikete na notranji strani obleke. Važen je oseben pristop, peimerno obnašanje in spoštovanje poslovnega partnerja. Draga obleka ne naredi dobrega poslovneža.
:D

lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Lahko pa je uniforma :spomezik: , ki jo predpišete z aktom. A kljub temu obleka kot taka ne izpolnjuje pogoja za pripoznanje kot davčno priznan odhodek.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori