Nepravilno plačan račun

Moderator: Mirko Zbačnik

DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Jaz o teh 0,64 eur ne bi razpravljala. Denar je denar, pa vendar je že naš porabljen čas za izstavljanje opominov, pa materialni stroški (papir, znamka), večji od 0,64 eur. Jaz take stvari v prvem trenutku odpišem. Ker tega pač ne počnejo vsi kupci. Mi je pa bolj zanimiva trditev , da so itak zamudili plačilo računa za 14 dni. Srečen vi! Meni nihče več ne plača na datum zapadlosti računa in večina zamuja več kot 14 dni. In če bi vsem tem zamudnikom odpovedala pogodbe lahko takoj zaprem svojo dejavnost.
Pa lep večer!
DECO
vragec
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a vragec »

DECO poslovanje ni bilo prekinjeno zaradi nepravilno plačanih računov ...to nikakor saj to nima smisla ... zato se izdajo opomini :D ...
poslovanje je bilo prekinjeno zaradi drugih vzrokov in ti vzroki sedaj vodijo do po moji presoji in po mojem poznavanju šefa tega podjetja do tega da nepravilno plačuje račune in z zamudo. Pred časom ko je bil šef odsoten in je plačeval račune njegov pomočnik so bili računi plačani natančno na datum roka plačila in v celotnem znesku. Sedaj pa pride do zamika in do nepravilno plačanih računov.
Vzrok ni v tem da smo mi prekinli poslovanje ampak v principu šefa.

lp
jurek
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a jurek »

Torej če prav razumem, ste prekinili sodelovanje s podjetjem,
ki ima denar in relativno redno plačuje račune zato,
ker se vam ne dopade njihov šef in ker so vam dolžni 64 centov?
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Če so Vam še dolžni plačati en račun, naj plačajo pa še teh 64 centov.
Nazadnje spremenil anka, dne 22 Maj 2009, 18:16, skupaj popravljeno 1 krat.
mali007
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a mali007 »

jurek, saj ti piše, da niso prenehali zaradi neplačila ampak zaradi njihovega šefa (se z vragcem pač ne razumeta).
Če drugega računa še niso plačali, bi raje klicala naj pri plačilu tega računa upoštevajo še tistih 0,64 EUR.
V takem primeru jaz mojim strankam poleg računa izdam še plačilni nalog v katerem upoštevam stare dolgove ali pa preplačila (tudi to se zgodi).
vragec
Nov član
Nov član

No sedaj je še prišlo bolj zanimivo dejanje. Podjetje, kateremu je bil izstavljen račun je račun zavrnilo z obrazložitvijo, da dela, ki sem jih opravil niso bila korektno opravljena in, da niso zadovljni z opravlenim delom.
Kako si sedaj lahko pomagam ? Kako lahko pridem do tega denarja ?
Kako lahko oni zavrnejo delo, katero je že bilo opravljeno (zavrnitev so naredli v roku 8 dni) ?
Za delo ni bilo podpisane nobene pogodbe oz. kakršnega koli dokumenta.

p.s.: prosim za čim bolj izvirne odgovore.

lp
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

... da dela, ki sem jih opravil niso bila korektno opravljena ...

Pa so bila?
jurek
Računovodja
Računovodja

vragec napisal/-a:....da dela, ki sem jih opravil niso bila korektno opravljena in, da niso zadovljni z opravlenim delom.
....
OK, imate vsaj njihov dopis (zavrnitev) kot dokaz, da ste nekaj delali pri njih.
Ostane le še vprašanje, ali s obila dela opravljena v redu.
Naj povejo, kaj jih moti. Če je temu res tako, bo treba še malo delat.
Če temu ni tako, potem pa lahko greste na naslednji korak: ceno opravljenega dela.
Ker nimate neke ponudbe, naročilnice, pogodbe,... bo treba zagovarjati še ceno dela.
jurek
Računovodja
Računovodja

vragec napisal/-a:....da dela, ki sem jih opravil niso bila korektno opravljena in, da niso zadovljni z opravlenim delom.
....
OK, imate vsaj njihov dopis (zavrnitev) kot dokaz, da ste nekaj delali pri njih.
Ostane le še vprašanje, ali s obila dela opravljena v redu.
Naj povejo, kaj jih moti. Če je temu res tako, bo treba še malo delat.
Če temu ni tako, potem pa lahko greste na naslednji korak: ceno opravljenega dela.
Ker nimate neke ponudbe, naročilnice, pogodbe,... bo treba zagovarjati še ceno dela.
vragec
Nov član
Nov član

dela so bila opravljena z moje strani korektno in "profesionalno" kolikor mi pač dopušča izobrazba in znanje.
Delo oz. napake pri tem sem jaz bil pripravljen popravit, vendar sem bil z delovnega mesta nagnan z razlogom, da takšnega delavca pač ne rabijo.
Ne morem pa jaz opravljat del enako dobro kot nekdo drug, ki se z mojo stroko ukvarja že dlje časa kot jaz.

lp
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Zdaj smo že bliže resnici. LP
vragec
Nov član
Nov član

starči in na kaj namiguješ ??
Odgovori