želela bi prenesti osnovna sredstva na zaloge trgovskega blaga. osnovno sredstvo je že bilo amortizirano. zanimajo me knjižbe
prenos osnovnih sredstev na trgovsko blago
Moderator: Mirko Zbačnik
prenos osnovnih sredstev na trgovsko blago
pozdravljeni!
želela bi prenesti osnovna sredstva na zaloge trgovskega blaga. osnovno sredstvo je že bilo amortizirano. zanimajo me knjižbe
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
A ga ne bi prodali kot OS?
Da ga prenesete na OS namenjeno prodaji (konto 670), ob tem bi ga prenehali amortizirati, nima smisla, ker ste ga že amortizitali - OS nima.
Drugače pa vidim možnost da obravnavate to kot "usredstven lasten proizvod" - ga ovrednodite in vrednost zaloge prikažete kot prihodek (konti skupine 66 in "dejanska" vredost 790).
Ima kdo kakšno drugo idejo?
Da ga prenesete na OS namenjeno prodaji (konto 670), ob tem bi ga prenehali amortizirati, nima smisla, ker ste ga že amortizitali - OS nima.
Drugače pa vidim možnost da obravnavate to kot "usredstven lasten proizvod" - ga ovrednodite in vrednost zaloge prikažete kot prihodek (konti skupine 66 in "dejanska" vredost 790).
Ima kdo kakšno drugo idejo?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt: