zavrnjen račun

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mega10
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

zavrnjen račun

Odgovor Napisal/-a mega10 »

V februarju sem poknjižila prejet račun in upoštevala vstopni DDV.
Sedaj pa sem dobila dokument, iz katerega izhaja, da je direktor račun zavrnil (računa ni vrnil) in da se s tem strinja tudi dobavitelj (v bistvu je šlo za to, da so iz založbe poslali račun za revijo, ki je nismo naročili (v smislu - če revije ne želite prejemati, nas obvestite...)).
Ali lahko na podlagi tega dopisa (zavrnitve) poknjižim "nov račun v storno", da se mi bodo ustrezno popravile tudi davčne evidence (v tekočem obdobju), ali moram dobiti še kaj od dobavitelja (predvidevam, da bi bilo to bolj težko izvedljivo).

Lep pozdrav,

Meta
ors
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a ors »

Najbolje bi bilo da bi račun zavrnili (brez knjiženja). Zaprosite za dobropis (tudi dobavitelj mora zapreti ta račun), če vam ga ne bodo izstavili, ga poknjižite storno (priloga dopis o zavrnitvi računa). Ni najbolj elegantno a zapreti ga je treba.
Lp
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Jaz bi račun poknjižila v minus na podlagi dopisa in ne bi zahtevala dobropisa.

Mirjana
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Gre le za pomoto v vši firmi (pretok dokumentov z zamudo). Zato bi ravnal kot je navedla Mirjana. Za dobropis ni podlage, ker so po vsej verjetnosti pri partnerju račun stornirali, oziroma ga na podlagi zavrnitve niso upoštevali.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a nina0 »

Tudi jaz enako kot Mirjana.

Lp
Primož
Odgovori