TRR pri dveh bankah-knjiženje?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
uni
Super računovodja
Super računovodja

TRR pri dveh bankah-knjiženje?

Odgovor Napisal/-a uni »

Do sedaj smo imeli trr odprt pri eni sami banki. Sedaj smo odprli račun še pri drugi. Na kaj moramo paziti, oz.kaj je sedaj drugače za nas(nimam nobenih izkušenj s tem), na kaj moram paziti,oz.kako so pravilno nastavim , da ne bom imela kasneje ali konec leta vse pomešano?
Nameravam knjižiti bančne izpiske za ttr pri 1.banki na 1100, pri 2.pa na 1101.Kaj pa ostalo?Vsake posredovane izkušnje bom vesela, da česa ne izpustim.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Za potrebe izdelave izkazov je dovolj knjiženje obojega na konte skupine 11 :spomezik: . Dobro pa je, da se vi znajdete, oziroma da lahko kontrolirate pravilnost knjiženja in stanja konta 110.

Ostalo je odvisno med drugim tudi od vašega programa, na kakšen način loči TRR-ja. Gre izključno za pregčednost pri vas. Jaz imam možnost vodenja dveh TRR-jev in ker v GK med drugim zapiše tudi poslovnega parterja ob knjiženju TRR, ne uvajam ločenih analitičnih kontov. Analitika je v bistvu šifra poslovnega partnerja.

Za vsako banko imam odprt poseben poslovni račun, tako da vnašam vsakega posebej.

Eno možnost ste navedli tudi sami. Važno je le, da je zadeva čimbolj enostavna in tudi dovolj pregledna.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
ors
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a ors »

Tudi jaz knjižim na 1100 in 1101 le, da imam analitiko ločeno.
Lp
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Ja saj to vem, da zakonsko ni treba ločevati in da rabim ločeno le zato, da se bom sama znajdla.
Vendar je ponavadi tako,da ugotovimo,da se ne znajdemo šele kasneje, ali celo ob koncu leta, takrat je pa že prepozno...zato si želim vaših konkretnih izkušenj...
Hvala vam.Še kakšna izkušnja bo dobrodošla-saj sedaj žedolgo nisem sitnarila za nasvete tu.....
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Jaz imam tudi ločene konte in se mi je krasno obneslo - super je za kontrolo.
Mirjana
bojča
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a bojča »

Tudi jaz imam odprta dva konta za vsak TRR posebej.
Drugače se res ne moreš znajti, kaj šele da bi na koncu leta usklali stanje na TRR in v glavni knjigi.
Predlagam da imate vsak TRR na svojem kontu zaradi preglednosti.
Nekaj nastavite je že ampak bo pa potem lažje, ko bo potrebno usklajevati.

Lep dan :wink:
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Hvala, torej imam glede konta oz.podkonta prav.
Kaj pa ostalo, je treba še na kaj paziti oz.še kaj storiti?
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Jaz nimam drugih posebnosti - dva konta za TRR sta najpomembnejša. Morda bi vam koristilo imeti tudi dva konta za stroške provizij in za pozitivne obresti - da boste vedeli, kateri račun je dražji oz. cenejši?

Mirjana
Odgovori