knjizenje kopij računov

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
zalaaa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: ljubljana
Kontakt:

knjizenje kopij računov

Odgovor Napisal/-a zalaaa »

pozdravljeni

stranka s.p. mi večkrat prinese kopijo računa (njenih prejetih) in ne originala. Ali sem to dolžna zavrniti ali naj jih vzamem in normalno poknjižim v knjigo prejetih faktur. Ne me spraševati zakaj ima kopije, ker mi ne odgovori. :svprasaj: Seveda pa pazim da račun ni večkrat poknjižen. Hvala za nasvet. :D
Zivljenje je lepo! :)
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Včasih se pač zgodi, da račun izgubimo in nam pošljejo prepis, lahko pa tudi kopijo. Ta račun naj stranka napiše, vi pa označite, da gre za kopijo.

Nekateri hranijo račune doma in dajejo v knjiženje kopije.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
zalaaa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a zalaaa »

Mirko, Hvala-.

Torej na kopijo racuna jaz napisem gor prepis racuna ali samo kopija. Na sreco imamo dober program, kateri mi takoj javi, ce vtipkam enako stevilko racuna. Tako da ne morem 2 krat knjiziti isti racun. pozdravcek :)
Zivljenje je lepo! :)
febo

Odgovor Napisal/-a febo »

Zalaaa, Vi na račune ne pišite nič. Za verodostojnost računa odgovarja Vaša stranka, Vi samo knjižite. Osebno, knjižim samo originalne listine, kopije pa si stranke lahko same arhivirajo za lastne potrebe. Če gre za prepis, to na račun napiše izdajatelj računa.

LP :sklovn: :sklovn: :sklovn:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Mogoče res, odvisno v kakšnih odnossih ste s stranko.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori