Po mojem, če gre za prenos dejavnosti ni problema. Če gre pa za dve ločeni osebi, smatram, da je to plačilo fizični osebi, ki je "naslednik" s.p.-ja. Po mojem bi v primeru, če d.o.o. ni pravni naslednik, to obveznost porafnati fizična oseba sama. Po mojem je to podvrženo dohodnini.
Kaj pa menite ostali?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Zdravo, forumci, ker imam sama take primere, naredim kot da je to dano posojilo fizični osebi, sledi posojilna pogodba in asignacije ; manjkajo mi le še pogodbe ( nihče jih noče napisat ) kot teliček, jih bom morala sama; to je moja rešitev
Menim, da bi davčna upoštevala to plačilo kot plačilo fizični osebi, oziroma plačilo računa fizične osebe. Lahko bi obravnavala kot boniteto, ki se oruti podobno kot plača.
Tudi pri posojilni pogodbi moramo biti pazljivi, kajti če ni vračila, kot je bilo dogovorjeno v pogdobi, kaj kmalu pridemo zopet med izplačila podvržena boniteti. Paziti morate še, da sta fizična oseba in družba povezani osebi.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Res so to "cvetke", vendar so ta plačila računov fizičnih oseb iz d.o.o. že sprovedena, tako da se potem mi mučimo; jaz potem, ko računam plače, neto nakažem nazaj na firmo kot vračilo posojila. To je tako zapleteno, da menim, da se davčna, ki ni iz "prakse", v to nebi spuščala, upam
PS.: Tudi jaz se srečujem s takimi primeri, ko kaj več od nakdadnega opozorila, če se le da pisnega, ni možno. Če se nato podjetnik ne sekira, zakaj bi se jaz.
Mirko