Bremepis

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
vesna1
Nov član
Nov član

Bremepis

Odgovor Napisal/-a vesna1 »

Spoštovani!

Zanima me Vaše mnenje za prejeti bremepis:

Bremepis ki nam ga je poslal kupec se nanaša na slabšo kvaliteto blaga. Na njem je datum, DDV, oba žiga itd. Ta bremepis bi po mojem moral iti <b>v prejete fakture </b>in v DDV-0 povečevati DDV na desni strani - če malo poenostavim. In seveda v poročilo DDV-o.

Moja dekleta pa so naredila malo drugače - za izstavljeni bremepis so izstavila dobropis za interno rabo - je brez žiga kupca, bremepis z žigom pa v prilogi. Vse skupaj so vložila <b>v Izdane fakture </b>- in če bi ga obravnavala kot dobropis bi zmanjševal DDV na levi strani obrazca DDV-o in prav teko v poročilu. Ali je tudi tako prav?

Vrednostno kar se plačila DDV tiče je sicer enako, vendar bi rada naredila prav ker gre za večje zneske.

Hvala za Vaša mnenja in lep pozdrav vsem skupaj.

vesna1
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Jaz bi ga vsekakor dala v knjigo pr.fa.

Lidija
Janika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Janika »

Tudi jaz v takem primeru izdam interni dobropis, ker se v bistvu prejeti bremepis nanaša na naše izdane račune, mi je to finančno bolj pregledno. Kot ste pa sami ugotovili, kar se tiče ddv-ja je pa isti efekt.
Sicer je običajno, da nam kupec reklamira blago s reklamacijskim zapisnikom na podlagi katerega potem izdamo dobropis.

Janika
meka
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a meka »

Nam so na seminarju povededali na primeru bremepisa iz tujine sledeče:
- na podlagi bremepisa mi izdamo temu podjetju dobropis, katerega priloga je lahko prejeti bremepis, reklamacijski zapisnik ipd. in navedemo klavzulo oprostitve plačila ddv.

Zanima me, ali v kateri knjigi izdanih računov zajamemo te dobropist, ali posldično tudi v kvartalnem poročilu in ali tudi v intrastatu?

Hvala, želim se le prepričali ali delamo pravilno.
Odgovori