Imam en problem. Na kontu davka na izplačane plače mi še vedno ostaja nek saldo. Ugotovila sem, da se ta saldo vleče iz leta 2006 in dalje 2007. Ker sem v letu 2008 jaz prevzela od računovodkinje delo, mi je ta saldo šel "na živce" . Preverila sem na Dursu in seveda nismo nič dolžni. Oni imajo z naše strani saldo nula. Jaz pa imam na tem kontu še vedno nekaj odprto. Svetujte mi prosim, kaj lahko naredim, da bo čim manj komp licirano. Rda bi se končno znebila tega zneska.
lp
Davek na izpl.plače
Moderator: Mirko Zbačnik
Davek na izpl.plače
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Ostanek je verjetno obračunan davek na plače, ki je bila obračunana kasneje v obdobju, ko je bil davek na plače nižji, oziroma ga letos ni več. Ob izplačilu plač se upoštevajo takrat veljavni davki in prispevki in ne obračunani.
Če imate do DURS-a vse poravnano, izpis stanj navadno dobimo v tem času, je to osnova tudi za popravek stanj v vaših knjigah. Lahko preverite obračunne in izplačila teh plač in znesek mirno popravite.
Če imate do DURS-a vse poravnano, izpis stanj navadno dobimo v tem času, je to osnova tudi za popravek stanj v vaših knjigah. Lahko preverite obračunne in izplačila teh plač in znesek mirno popravite.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
V času obračuna je davek predstavljal strošek, ki je zmanjševal takratni poslovni rezultat. Sedaj tega ne morate knjižit kot storno stroška, ker je že v poslovnem rezulatu in ker gre za relativno zanemarljiv znesek, ga tudi ne bi popravljal prek poslovnega rezultata. Enostavno bi ga dal kot prihodek obdobja, mislim, da bi bil kotno skupine 78 kar pravi. V davčno bilanco bo vključen med prihodki obdobja.
Po mojem bi bilo to v redu.
Po mojem bi bilo to v redu.
Zadnjič spremenil Mirko Zbačnik, dne 17 Jun 2009, 10:43, skupaj popravljeno 1 krat.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko