Nujno bi potrebovala rešitev za sledečo zadevo. V prodaji so se dogovorili, da bodo eni trgovini glede na količino naročenega blaga dobijo zraven še gratis blago. Kako naj jaz zdaj to izvedem, če je 10 kom naročenega blaga + 1 kom gratis. Ta 1 kom gratis mora biti "kao" na posebni dobavnci. Ali ima kdo kako izkušnjo, kako to izpeljat?
Rabim pa odgovor še danes, če je možno.
Hvala
Gratis blago
Moderator: Mirko Zbačnik
Tudi jaz imam problem....
d.o.o. je začel s poslovanjem.... Pri sklepanju poslov strankam velikokrat ponudi npr. za 10.000 (npr. brošure, publikacije,mape...)neke tiskovine + upanjem na nadaljnje poslovanje oz. sklenitev posla jim podari gratis še 2000 kom. druge tiskovine (npr. . priznanja, vizitke...)
Kako bi pri vhodu v podjetje (prejet račun) poknjižil npr. ta priznanja ki bodo podarjena gratis z namenom, ki sem ga opisal zgoraj, Kako je z odbijanjem DDV-ja?
Gratis proizvodi so kdaj zavedeni na izdanem računu
npr.
+10.000 tiskovine
+2.000 priznanj
- popust v višini priznanj
ali pa na izdanih računih nikjer ni zavedeno da je bilo še kaj podarjenega zraven.
Vsaka informacija je dobrodošla.
LP
d.o.o. je začel s poslovanjem.... Pri sklepanju poslov strankam velikokrat ponudi npr. za 10.000 (npr. brošure, publikacije,mape...)neke tiskovine + upanjem na nadaljnje poslovanje oz. sklenitev posla jim podari gratis še 2000 kom. druge tiskovine (npr. . priznanja, vizitke...)
Kako bi pri vhodu v podjetje (prejet račun) poknjižil npr. ta priznanja ki bodo podarjena gratis z namenom, ki sem ga opisal zgoraj, Kako je z odbijanjem DDV-ja?
Gratis proizvodi so kdaj zavedeni na izdanem računu
npr.
+10.000 tiskovine
+2.000 priznanj
- popust v višini priznanj
ali pa na izdanih računih nikjer ni zavedeno da je bilo še kaj podarjenega zraven.
Vsaka informacija je dobrodošla.
LP