Kako se vam pozna kriza?

Moderator: Mirko Zbačnik

Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Po neki logiki bi se morali takih strank enostavno znebiti, a kaj, ko bi si ta stranka našla novo žrtev... . Podjetniki se ne zavedajo, da imamo vpogled nad njihovim poslovanjem in jim tako nima smisla lagat. A če "rata, rata". Če jih tožimo, obstaja možnost da stranko izgubimo. Ocenite, kakšna je potencialna grožnja za vas, če se to uresniči.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Ste se pogovorili z njimi? Brez pogovora mislim, da ne bo šlo.
Pripravite si argumente za vse izgovore, zakaj ne morejo plačati.
Jaz ponavadi začnem tako: rečem, da ne morem več delat zastonj, če ne morejo plačat vsega, pa naj plačujejo vsaj en del na mesec in ko bo poslovanje boljše, bodo začeli plačevat za nazaj.
Mirjana
zalaaa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a zalaaa »

Naj se jaz omenim, da imamo vsaj 4 stranke katere so nam dolzne se od junija 2008. Vedno jamrajo da so brez denarja. No, potem pa vsake toliko kaj nakazejo. mi pa jim delamo kot bi normalno plačevali, ker ne bi radi izgubili strank. Hm, kaj vem ce je to sploh v redu. :roll: pozdrav
Zivljenje je lepo! :)
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

zalaaa - Verjetno smo vsi na istem. Tudi na tak način deluje trg, ponudba računovodskih storitev je kot kaže prevelika (nas je enostavno preveč).

Toda verjetno se bo potrebno, ko se nekako "ustalimo" bo potrebno upoštevati nasvet izkušenejših od nas "začetnikov" in si napraviti izbor strank.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a nina0 »

Ja jaz sem razmišljal v smeri - sej če bo kriza bomo računovodje zadnji ki bomo padli s seznama plačil. No nažalost temu ni tako.

Trenutno so mojemu podjetju stranke dolžne 1/3 vseh letnih prihodkov našega servisa! In ne vem kam to pelje :) Včasih je bilo tega za 0,5% sedaj pa 34%!

Pa še vse je tako na meji......ne vem več ali bodo firme preživele ali ne....kar nekaj jih je, ki jim storitev ne zaračunavamo več (no moram pa povedat, da so res v krizi in ne gre za drage avtomobile...).

Tole z zniževanjem tarif (da za 100 eur delajo ...). Če lahko pač naj! Poznam primer iz druge dejavnosti, kjer je podjetje začelo delati po smešnih cenah. Vsi smo vedeli, da to ne bo šlo. No in so dobili ogromno dela. Sedaj pa ne pokrivajo stroškov!!! Imajo ogromno dela, delavci zahtevajo plače, ogromne količine se porabi materiala. Ko pa potegnejo črto pa ugotovijo da delajo praktično z izgubo. Samo sedaj so pogodbe sklenjene in posel je potrebno izpeljat.

Upajmo samo, da nam ne bo treba storitev opravljati pod ceno!

Lep vikend vam želim,
Primož
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Naše delo je pač tako, katerega potrebe diktira zakon in ne sama želja podjetnika. Če bi imeli na primer svetovanje, bi se na nas stranke obrnile, ko bi dejansko iz lastnih potreb potrebovale naš nasvet. Če bi šlo za svetovanje za zadeve, ki so "nadstandard", bi nas klicale po vsej verjetnosti dobro situirane stranke, ki bi bile pripravljene plačat polno ceno. Tudi brez naše storitve bi poslovale, vendar bi bile mogoče malce drugače predstavljene. Po vsej verjetnosti bi težje dobili stranke, a bi bile bolj sigurne.

Dokler nas stranke vidijo kot nekakšno "nujno zlo", bo pač tako.
Mirko Slika
nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a nina0 »

Škoda je samo, da se potem tako ne obnašamo!

Tega ne vem, to ni z mojega področja,.....:) Če pa bi bilo možno (čeprav ni), da bi se vsi računovodje naenkrat začeli tako obnašati...Potem pa bi hitro postali najbolj cenjen poklic :).

Ali mogoče računovodje preveč jambramo :) Sej verjetno je povsod tako :) Vsak pa sebe ceni najbolj - in tako je prav!

Lp
Primož
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Menim, da je v večini poslov enako. Vsak pozna večinoma le težavnost svojega področja. Tudi drugje so problemi sicer drugačne vrste, katerih mi niti ne poznamo. Mogoče se glede vsega vse odraža tudi v okrnjeni samopodobi.

Glavo pokonci! :spomezik:
Mirko Slika
Odgovori