Avansni račun?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
KLEMENK
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kontakt:

Avansni račun?

Odgovor Napisal/-a KLEMENK »

D.O.O., mali davčni nezavezanec, je dobil nakazilo na trr. Ker je ddv nezavezanec, mu verjetno ni potrebno izstaviti avansnega računa. Kaj pa naj naredi v primeru, če je avans višji od 25.000 eur, pogodba se glasi, da se storitev opravi v roku 1 leta. To pomeni, da bi lahko v letu 2009 opravil samo dela do višine 25.000 eur, naslednje leto pa ostalo. Se mora v tem primeru vključiti v sistem ddv ali lahko ostane nezavezanec?
Malo je komplicirano, pa upam na vašo cenjeno pomoč!
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Ne gleda se promet v koledarskem letu, temveč 12 zaporednih mesecev, tako da se bo slejkoprej moral vključiti v DDV. Če nima kakšnih drugih razlogov, da bi odlašal (dosti prometa s končnimi potrošniki....), je bolje, da ne odlaša do zadnjega, ker se potem običajno kaj zaplete. LP
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Če je pogodbena vrednost višja od limita in je rok izpolnitve pogodbe 1 leto, je velika verjetnost da boste v obdobju 12 mesecev presegli znesek 25.000€ : npr. obdobje junij 2009 do maj/april 2010????

Obveznost predložitve zahtevka za izdajo identifikacijske številke za DDV se ne nanaša na davčnega zavezanca iz 94. člena, ki utemeljeno pričakuje, da v obdobju 12 mesecev ne bo dosegel oziroma presegel prometa zneaka 25.000€-----2. odstavek 78. člena Zakona o davku na dodano vrednost. Za vas bi rekla, da pričakujete, da boste presegli gornji znesek, samo z eno pogodbo. Kaj pa ostali obdavčljiv promet?

lp
KLEMENK
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a KLEMENK »

Drugega prometa nima, se mi je pa tako zdelo, da bo tako, kot pravite, ker sem tudi jaz enako razmišljala. Še ima kdo kakšno mnenje?
Odgovori