Plača za maj

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tac
Začetnik
Začetnik
Kraj: Ajdovščina

Plača za maj

Odgovor Napisal/-a tac »

Včeraj sem ugotovila, da sem pri plači za mesec maj 2009 obračunala 1 dan praznika preveč. Na evidenčnem listu, kjer vpisujemo opravljene ure, dopuste, praznike, je bilo pomotoma vpisano pod 2.5. praznik 8 ur. Jaz tega nisem niti opazila, zato sem obračunala 20 delovnih dni in 2 dni praznika.

Zanima me, če to lahko popravim pri obračunu plače za mesec junij, in sicer, da ne obračunam praznika 25.6., kajti drugače ne morem sedaj popraviti, saj je bilo izplačilo 12.6.09.

Hvala in lep sončen dan!
:? :(
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Pokličite referentko :spomezik: . A osebno menim, da je možnost popravka obrazca (stornacija vloženega in oddja novega) še možna. Razliko preplačila bi upoštevali pri izplačilu julijskih plač.

V kolikor bi šlo za zvišanje, pa obstaja možnost na e-davkih "samoprijava ob zvišanju"....

Kar se tiče popravka plačilnih list pa menim, da delavcem obrazložite situacijo in se domenite glede poračuna.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Jaz ne bi naredila tako kot predlaga Mirko - se mi zdi preveč komplicirano. Naredila bi tako, kot ste sami mislili - ne bi obračunala praznika v juniju. Delavcem bi pa na plačilno listo zapisala, kaj se je zgodilo.
Mirjana
tac
Začetnik
Začetnik
Kraj: Ajdovščina

Odgovor Napisal/-a tac »

Najlepša hvala obema za odgovor, mislim, da bom naredila tako kot sem predlagala. Delavce pa bom obvestila o nastali napaki.

LP
:)
Tatjana
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Na plačilni listi za junij prikažite 8 ur praznika 25.06 in v naslednji vrstici -8 ur praznika- popravek za maj. Bodite pa pozorni, da bodo osnove iste oziroma znesek popravka mora biti isti kot je bilo v prejšnjem mesecu preveč izplačano- bruto vrednost ( zaradi različnih osnov lahko pride pri obračunih različnih mesecev različno )
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

MG-jev predlog je boljši kot moj.
Mirjana
casper
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a casper »

Zdravo!

Ko je že ravno taka tema ne bom odpirala nove...
Imamo delavke , ki delajo 6 dni v tednu in je tako njena sobota 02.05.2009 tudi njena delavna, ki pa je bila praznik, se pravi jaz pa njej obračunam normalno praznik kajne? (petek 7 ur in sobota 5 ur=praznik 12 ur)
Upam , da imam prav, tako mi je nekoč povedala tudi ga. Inšpektor.
Več je vredna ena izkušnja kot sedem modrih pravil.
mansu1
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a mansu1 »

Ja, tako naredim tudi jaz. Tudi naše delaje delajo 6 dni na teden, in seveda 40 ur, ampak vedno mesečno ne pride isto kot za 5 dnevni delovnik. Kateri mesec jim pride manj ur, naslednji kakšna ura več. Ampak letni fond pa pride isti. Tako, da tudi jaz tako računam.

lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
Odgovori