Izplačilo provizije

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
alno
Začetnik
Začetnik

Izplačilo provizije

Odgovor Napisal/-a alno »

V začetku maja mi je potekla pogodba za določen čas pri delodajalcu. Plačo sem imel sestavljeno iz fiksnega dela in iz provizije. Tudi v pogodbi tako piše.
Pri plača za mesec april, ki je bila nakazana maja, sem dobil plačano samo fiksni del, provizije pa ne (kljub temu, da sem jo zaslužil). Tudi za nekaj dni maja se je junija zgodba ponovila.

Direktor mi je obljubil, da mi bodo nakazali pa ni bilo nič, zdaj se mi pa na telefon ne oglaša več, niti na maile ne odgovarja. Res, da ne gre za velik denar pa kljub temu kar je mojega hočem dobiti.

Kam se lahko zdaj obrnem na pomoč? Katerega inšpektorja lahko pokličem? Nebi si rad delal kakšnih stroškov in veliko dela, če pa bo potrebno bom šel pa tudi na sodišče.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Poskusite na brezplačni pravni pomoči (poiščite na internetu)... za začetek je.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
alno
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a alno »

Pa mi lahko poveste kater inšpektor je zadolžen za tovrstne kršitve delodajalca? A je to tržni, delovni ali kateri drugi? Hvala.
mansu1
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a mansu1 »

Delovni. Lahko pa se obrnete na delovno sodišče, pa tam povprašate, so zelo prijazni in vam bodo svetovali ali se obrniti na njih ali kam drugam.

lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
Odgovori