Dober program za dvostavno knjigovodstvo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Klemen4
Novinec
Novinec
Kraj: podeželje

Dober program za dvostavno knjigovodstvo

Odgovor Napisal/-a Klemen4 »

Vsem en lep pozdrav!
Na vaš forum sem se včlanil, ker imam namen začeti se učiti računovodstva po korakih. Za mladega diplomanta je težko dobiti službo, tako da si mislim s pomočjo "višjih sil" kupiti en osnoven program aka *** in začeti z dvostavnim knjigovodstvom najprej za s.p., kasneje morda bolj zahtevne primere. Vem, da bo pot težka, vendar me zanima kateri program je najbolj splošno uporabljen in ki ga je mogoče nadgrajevati oziroma kakšne so vaše izkušnje s pridobivanjem znanja oziroma prakse. Sicer imam ene dve osebi na katere se lahko obrnem glede praktičnih vprašanj, vendar me zanima mnenje ljudi iz "foha", predvsem glede programa...in pa tudi nabiranja izkušenj.

Res hvala za vse komentarje in nasvete in upam, da bom kdaj tudi sam lahko pamet solil na tem forumu :mrgreen: :D
mansu1
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a mansu1 »

No, jaz sem se koliko pač znam naučila iz primerov, literature, dejanskega knjiženja, in iz pomoči dobrih duš na tem forumu.
Vsekakor pa se nisem naučila računovodstva iz programa. Največ sem se naučila v "peš " knjiženju na T-kontih, po posameznih primerih. Če hočete uporabljati program za računovodstvo, mislim, da morate najprej "izvežbati" ročno.
Največ izkušenj človek dobi na konkretnih primerih, ob konkretnih problemih.
Toso moje izkušnje in moje skromno mnenje.

lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

O imenih programov pa se lahko pogovarjate preko zasebnih sporočil, saj omenjanje na forumu ni dovoljeno.
Klemen4
Novinec
Novinec
Kraj: podeželje

Odgovor Napisal/-a Klemen4 »

Peš primeri niso slaba ideja ja. Sem preveč v zraku, da bi na to sploh pomislil :wink: nekaj smo jih sicer delali že na faksu pa sigurno ni dovolj...ampak še vseeno lahko osvojiš tudi program preko navideznih primerov verjetno...
glede programov in objavljanju firm na forumih pa nisem vedel!!
Hvala zaenkrat in sem vesel kakršnegakoli dodatnega mnenja
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Mogoče ne bi bilo slabo nabaviti si kontni načrt s ponazoritvami knjiženj in ne bi bilo slabo, da pričnete "študirati SRS 2006 in davčno zakonodajo. Skušajte zadevo, ki jo knjižite, obračunavate, najti v teh literaturah. SRS so sprva sila zaleteni, predvsem zaradi tipičnega izrazoslovja.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori