poskusno delo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
murof
Novinec
Novinec

poskusno delo

Odgovor Napisal/-a murof »

ZANIMA ME, ALI TI DELODAJALEC PO PRETEKU POSKUSNEGA DELA LAHKO IZREDNO PREKINE DELOVNO RAZMERJE S PREPROSTIM STAVKOM, DA NE OBVLADAŠ DELA. NEKJE SEM PREBRAL, DA SE PRI OCENJEVANJU NE UPOŠTEVA USPOSOBLJENOST ZA SAMOSTOJNO OPRAVLJANJE DELA, AMPAK DRUGE LASTNOSTI. ZANIMA ME TUDI, ALI LAHKO DELODAJALCA TOŽIM, GLEDE NA TO DA ME NI SEZNANIL Z NAČINOM OCENJEVANJA DELA V ČASU POSKUSNEGA DELA. ZELO BOM VESEL VSAKEGA ODGOVORA
mincek
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a mincek »

Delodajalčeva odločitev je, ali vas bo obdržal ali bosta s koncem poskusne dobe prekinila delovno razmerje. Jaz bi se na vašem mestu bolj potrudila, se vprašala, zakaj me delodajalec ne želi obdržati, ne pa razmišljala o tožbi, ki povrhu nima niti osnove. Ne zapirajte si vrat, preden ste jih sploh odprli. Pa veliko sreče (znanja, pridnosti in drugih osebnostnih lastnosti) pri zdajšnjem ali naslednjem delodajalcu.

Mincek
jenny
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a jenny »

Ker je vedno več kršitev s strani delodajalcev, bi jaz najprej zahtevala sklep o imenovanju komisije (če ga že niste prejeli) in sklep komisije o neopravljenem poiskusnem delu, kjer naj bi bilo tudi konkretneje navedeno, zakaj ni bilo opravljeno. Šele potem bi sodila glede pritožbe. Vendar še nekaj: ali ste premislili, če se splača delati v družbi, ki ima že sedaj takšen odnos??? Po mojem se splača bolj poiskati drugo službo. Me zanima, kaj ste dobili "v roke".
pikaa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a pikaa »

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal murof</i>
<br />ZANIMA ME, ALI TI DELODAJALEC PO PRETEKU POSKUSNEGA DELA LAHKO IZREDNO PREKINE DELOVNO RAZMERJE S PREPROSTIM STAVKOM, DA NE OBVLADAŠ DELA. NEKJE SEM PREBRAL, DA SE PRI OCENJEVANJU NE UPOŠTEVA USPOSOBLJENOST ZA SAMOSTOJNO OPRAVLJANJE DELA, AMPAK DRUGE LASTNOSTI. ZANIMA ME TUDI, ALI LAHKO DELODAJALCA TOŽIM, GLEDE NA TO DA ME NI SEZNANIL Z NAČINOM OCENJEVANJA DELA V ČASU POSKUSNEGA DELA. ZELO BOM VESEL VSAKEGA ODGOVORA
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

Murof, sprijazni se, da vsi nismo dobri za vsako delo. Če bi bil delodajalec zadovoljen, ti ne bi odpovedal pogodbe. Če bo pameten, naslednjič ne bo zaposlovoval za nedoločen čas s poskusnim delom, ampak za določen čas in adijo - brez pojasnevanja.

Očitno ti ni dovolj dobro povedal, kaj od tebe sploh pričakuje. Ne sekiraj se - ni lepo delati v takšnih firmah, kjer ne vedo, kaj in kako naj bi kdo delal.

Sicer pa, ker smo očitno postali nova ameriška podružnica (mišljeno v najslabšem možnem smislu) - ga pa toži, če hočeš. Prej pa se vprašaj, kaj bi rad s tožbo dosegel. Da te vzame v službo, ali kaj [xx(]:mad:
rina
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a rina »

Strinjam se z pikaa.Morda vam delodajalec res ni znal razložiti kaj pričakuje od vas. Kljub temu pa ne vidim smisla da bi se "tožarili", ker tako ali tako, bi pri delodajalcu ki vas ne mara sprejeti, teško delali.
:wink:
murof
Novinec
Novinec

sem pozabil pripisat, da mi je isti delodajalec podaljšal pogodbo za isto delovno mesto. Torej nisem tako slab. Kaj pa v tem primeru, sploh pa sem citiral, kaj piše v zakonu-le ta je pa zato, da se ga upošteva, ali ne
mincek
Računovodja
Računovodja

Zdaj pa več ne razumem - negativna ocena poskusnega dela in podaljšanje pogodbe?? Tu nekaj ne štima.
Delodajalec in delojemalec sta kot zakonca: če nista za vkup, si je treba reči adijo in pri tem ohraniti spoštovanje drug do drugega. To je teorija...
Najdejo se dobri delavci, zanič delavci, dobri delodajalci in slabi delodajalci. Pa izračunajte vse možne kombinacije!

Mincek
murof
Novinec
Novinec

KAJ NE RAZUMEŠ?ZGODILO SE JE, KOT SEM NAPISAL.NEDOLOČEN ČAS S POSKUSNIM DELOM BREZ SEZNANITVE Z NAČINOM OCENJEVANJA IN IZREDNA PREKINITEV POGODBE, POTEM PA SKLENITEV NOVE POGODBE ZA DOLOČEN ČAS ZA ISTO DELOVNO MESTO. Še vedno nisem dobil odgovora na svoje vprašanje-ali je to zakonito
mincek
Računovodja
Računovodja

Če je delodajalec ob izteku poskusne dobe podal negativno oceno (in je le-to storil NAJKASNEJE zadnji dan poskusne dobe), mislim, da ni kršil zakona. Tudi neseznanitev s kriteriji ocenjevanja je težko dokazljiva. Sklenitev nove pogodbe za določen čas - je malo čudna, pa spet ne v nasprotju z zakonom, če ima delodajalec argument (v ZDR piše, pod katerimi pogoji se lahko zaposluje za določen čas). Prepričajte delodajalca s pridnostjo, zanesljivostjo in lojalnostjo, da ste zanj nepogrešljivi. Če pa vam delodajalec ni všeč, si poiščite drugega. Brez zamere, ker nočem udrihati po delodajalcih, vendar v svoji 12-letni poklicni poti nisem imela problema z delodajalci, ker sem svoje delo zmeraj jemala čisto zares. In med vsemi delodajalci mi en res ni ustrezal - pa sem ga zamenjala. In v podjetjih, kjer sem delala, so bili večji problem leni in nesposobni delavci kot pa delodajalci.

Mincek
Odgovori