mobtelov račun

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
VIVACITY
Začetnik
Začetnik

mobtelov račun

Odgovor Napisal/-a VIVACITY »

Pozdravljeni a mi lahko pomagate, zanima me na računu od mobitela je tudi moneta; kam knjižite plačila z moneto- specifikacija je polnjenje mobi računa. ali ga lahko knjižim na konto 4150. hvala za vašo pomoč.
lep dan še naprej
grah
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a grah »

Moneta pomeni plačilo neke storitve ali balaga. Mi to knjižimo pri s.p. na konto 920; pri d.o.o. pa na davčno nepriznane stroške, če ni predložen za navedeno plačilo z Moneto ustrezen račun na ime firme. Račun seveda mora vsebovati davčno prizane stroške.
VIVACITY
Začetnik
Začetnik

Živijo, hvala, a to pomeni da plačilo z moneto za polnjene mobi računa je pri s.p. davčno nepriznan strošek in je kar na konto 9200.
Še enkrat hvala za vaš odgovor. lep večer še naprej
grah
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a grah »

Čigav račun pa je polnil? Od kakšnega družinskega člana?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Moneta pomeni le storitev plačilnega prometa in jo kot tako tudi obravnavamo. Vedeti moramo za naen plačila.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
VIVACITY
Začetnik
Začetnik

pozdravljeni

se opravičujem, ker nisem odgovorila, mislim, da gre za polnjenje številke, ki je vezana na s.p.
to pa bi pomenilo, da lahko gre v stroške s.p., potem pa lahko knjižim na konto 4190 ali kar na 4150
hvala
lep večer še naprej
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Samo če imate račun, ki potrjuje, da gre za polnjenje številke. Iz mobitelovega računa to ni razvidno.
Mirjana
Odgovori