Izvršba
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Izvršba
Ker je bila tema že večkrat načeta, bom kar tule nadaljevala z vprašanjem. Preko COVL smo že večkrat vložili predlog za izvršbo in do sedaj je v vseh primerih teklo gladko. Se je pa pri zadnji vlogi zataknilo, ker je dal dolžnik ugovor.
Trenutno izgleda zadeva takole:
- VL predlog za izvršbo 30.09.2009
- Sklep o izvršbi 01.10.2009
- Vročilnica 08.10.2009
- Vročilnica 09.10.2009
- Ugovor zoper sklep o izvršbi - VL 15.10.2009
Ugovora dolžnika še nismo dobili. Sedaj me pa zanima ali in če v kakšnih primerih lahko sodišče ugovor zavrže, kdaj naj bi dobili ugovor (približno koliko časa traja, da pregledajo ugovor in podajo sklep) in če damo odgovor na ugovor (kot dokazilo imam podpisane račune, naročilnico in dopis, z žigom in podpisom, v katerem dolžnik navaja, kdaj naj bi račune plačal- in jih seveda ni!!!!) koliko časa naj bi se vse skupaj vleklo? Vem, da preprostega odgovora ni, zanimajo pa me vaše izkušnje.
Hvala.
Trenutno izgleda zadeva takole:
- VL predlog za izvršbo 30.09.2009
- Sklep o izvršbi 01.10.2009
- Vročilnica 08.10.2009
- Vročilnica 09.10.2009
- Ugovor zoper sklep o izvršbi - VL 15.10.2009
Ugovora dolžnika še nismo dobili. Sedaj me pa zanima ali in če v kakšnih primerih lahko sodišče ugovor zavrže, kdaj naj bi dobili ugovor (približno koliko časa traja, da pregledajo ugovor in podajo sklep) in če damo odgovor na ugovor (kot dokazilo imam podpisane račune, naročilnico in dopis, z žigom in podpisom, v katerem dolžnik navaja, kdaj naj bi račune plačal- in jih seveda ni!!!!) koliko časa naj bi se vse skupaj vleklo? Vem, da preprostega odgovora ni, zanimajo pa me vaše izkušnje.
Hvala.
lp
Magda
Magda
Imamo podoben primer,,dolžnik je dal ugovor, da z nami sploh ni posloval in ni naročil storitev .Mi smo potem dali odgovor na ugovor, in predložili vse pisne dokaze, kopije ipd, da je dejansko bilo naročilo z njihove strani... Potem smo čakali 2 meseca, da je bil potrjen narok na sodišču,kjer mi predložimo naše dokaze in dolžnik svoje. Na narok ni prišel ne naš dolžnik in ne njegov odvetnik.
Od tega je zdaj že spet 2 meseca in še vedno nič..zadeva se nikamor ne premakne. Torej je minilo skoraj pol leta...
lp
Od tega je zdaj že spet 2 meseca in še vedno nič..zadeva se nikamor ne premakne. Torej je minilo skoraj pol leta...
lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
Mansu, najprej tebi odgovor. V 30 dneh bi moralo sodišče, glede na to, da ni bilo dolžnika niti odvetnika izdati sodbo na podlagi pripoznave. No ta 30 dnevni rok je za sodišče bolj tako tako, včasih traja dlje. Ampak če jo še do sedaj niste dobili, potem naj vaš odvetnik oz. vi, če ga nimate pošlje urgenco na sodišče, saj že izdajo sodbo.
Magdalena, ko je začela delovati elektronska izvršba, je bil sklep izdan v 3 dneh, sedaj pa se že čaka dva meseca samo da izdajo sklep. No če je bila plačana sodna taksa ob ugovoru, potem se sedaj sodnik odloča, ali bo ugovor zavrnil, ali pa bo izdal sklep, da se izvršba prekine in gre vse skupaj na pravdo. Če pa sodna taksa ni bila plačana, potem je sedaj že nov zaznamek na izvršbi in sicer sodna taksa za ugovor, potem spet vročilnica in če ne bi bila plačana, potem se ugovor takoj umakne in postane izvršba pravnomočna, drugače pa gre naprej po zgoraj navedeni proceduri.
Lp
Magdalena, ko je začela delovati elektronska izvršba, je bil sklep izdan v 3 dneh, sedaj pa se že čaka dva meseca samo da izdajo sklep. No če je bila plačana sodna taksa ob ugovoru, potem se sedaj sodnik odloča, ali bo ugovor zavrnil, ali pa bo izdal sklep, da se izvršba prekine in gre vse skupaj na pravdo. Če pa sodna taksa ni bila plačana, potem je sedaj že nov zaznamek na izvršbi in sicer sodna taksa za ugovor, potem spet vročilnica in če ne bi bila plačana, potem se ugovor takoj umakne in postane izvršba pravnomočna, drugače pa gre naprej po zgoraj navedeni proceduri.
Lp
Na sodišču so razložili, da sicer velja 30 dnevni rok, ampak za njih ni obvezujoč. Tako so razložili. Ampak zdaj smo pa že poslali urgenco...upam, do bo kmalu....tisdno napisal/-a:Mansu, najprej tebi odgovor. V 30 dneh bi moralo sodišče, glede na to, da ni bilo dolžnika niti odvetnika izdati sodbo na podlagi pripoznave. No ta 30 dnevni rok je za sodišče bolj tako tako, včasih traja dlje. Ampak če jo še do sedaj niste dobili, potem naj vaš odvetnik oz. vi, če Lp
Lp..
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je