Pogodba o poslovodenju

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Mirjam1
Nov član
Nov član

Pogodba o poslovodenju

Odgovor Napisal/-a Mirjam1 »

Pozdravljeni,

želim z vami deliti svoje mnenje in hkrati pridobiti vaše

V podjetju sta 2 lastnika, ki nista zaposlena v firmi, imata pa sklenjeno pogodbo o poslovodenju. V firmi imata zaposlene tudi delavce.
Do tukaj vse lepo in prav.

Izplačujeta si potne stroške, ki jih dokazujeta s potnimi nalogi, prav tako
prinašata gotovinske račune, ki se ne glasijo vedno na firmo in želita povračilo v gotovini oz. nakazilo na TRR.

Sem v dilemi! Moje mnenje je, da si ne bi smela obračunavati potnih stroškov, ker nista zaposlena? Vsa izplačila bi po moje morala biti obdavčena kot pogodba o poslovodnju??

Kako mislite vi? Brskala sem tudi že naokoli po forumih, pa nisem zasledila jasnega odgovora.

Zahvaljujem se vam za pomoč in vaše cenjeno mnenje.

lp Mirjam

:D
Mirjam
TarasM
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenija

Odgovor Napisal/-a TarasM »

Če je v pogodbi določeno, da sta upravičena do povračila potnih stroškov, se jima to povrne in ne ušteva v davčno osnovo. - povračila se ne uštevajo v davčno osnovo.
Pojasnilo dursa;
http://www.durs.gov.si/si/davki_predpis ... j_podlagi/

Povračila stroškov, ki izhajajo iz vodenja ali vodenja in nadzora poslovnega subjekta, ki je pravna oseba, na podlagi poslovnega razmerja, se ne vštevajo v davčno osnovo dohodka po 1. točki drugega odstavka 37. člena ZDoh-2, in sicer pod pogoji in do višin, ki jih skladno s 3. in 4. točko prvega odstavka 44. člena ZDoh-2 določi vlada.
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Pravtako se jima povrnejo gotovinsko plačani računi - pod enakimi pogoji kot za zaposlene. lp
Mirjam1
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Mirjam1 »

Najlepša hvala za odgovore,

Mirjam
Mirjam
Odgovori