Izračun prispevkov
Moderator: Mirko Zbačnik
-
sanjuska@gmail.com
- Novinec

Izračun prispevkov
Z današnjim dnem sem odprla s.p. in me zanima kako si izračunam prispevke za obdobje 22.7. - 31.7.? V eDavke sem se že prijavila in ogledala obrazec, ki ga je potrebno poslat...vendar imam težave kaj in kam vpisat. Do kdaj je potrebno obrazec poslati? Kakšen je postopek, če pozabim pravočasno plačati prispevke ali oddati obrazec?
v e-davkih samo na vrhu pod razlogom označite ''prijava'' po tedensko delovno obveznost vpišete 40 ur, nato pod davčno osnovo vnesete 519,19 EUR, nato bo program sam izračunal prispevke. Obrazec je potrebno poslati anjkasneje do 15.8., do takrat morate tudi plačati. Za nepravočasno oddajo obrazca vas pokličejo in pozovejo, za nepravočasno plačilo računajo zamudne obresti.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Upoštevati je potrebno še fond ur za mesec julij, to je 184 ur.
Ure in delovni dnevi se dobijo na tej spletni strani.
Začetna osnova je minimalna plača v SLO, lahko pa plačujete tudi več-po lastni presoji, če s.p. dohodkovno to prenese. Naslednje leto pa je vse odvisno od dohodka v tem letu.
Priporočam, da se naročite na revijo Obrtnik, kjer boste sproti informirana o obveznostih in zakonskih spremembah.
Korajžno in uspešno naprej!
L.p.
Ure in delovni dnevi se dobijo na tej spletni strani.
Začetna osnova je minimalna plača v SLO, lahko pa plačujete tudi več-po lastni presoji, če s.p. dohodkovno to prenese. Naslednje leto pa je vse odvisno od dohodka v tem letu.
Priporočam, da se naročite na revijo Obrtnik, kjer boste sproti informirana o obveznostih in zakonskih spremembah.
Korajžno in uspešno naprej!
L.p.
Zagma, glede na to, da je novopečena in prvič oddaja obrazec, ste jo s temi vsemi podatki popolnoma zmedli.
V e-davkih jo itak na prvi strani vpraša za obdobje, in tam bo vnesla 22.7.-31.7., naprej bo vnesla 40 urno tedensko obveznost in osnovo 589,19 (prej sem se zatipkala, hvala za popravke), in nato ne rabi nobenih fondov vnašat in plače preračunavat.
V e-davkih jo itak na prvi strani vpraša za obdobje, in tam bo vnesla 22.7.-31.7., naprej bo vnesla 40 urno tedensko obveznost in osnovo 589,19 (prej sem se zatipkala, hvala za popravke), in nato ne rabi nobenih fondov vnašat in plače preračunavat.
Naty
-
sanjuska@gmail.com
- Novinec

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: Izračun prispevkov
Ne pozabite upoštevati le sorazmeren del. Prispevke izračunate le sorazmrno, kolikor je delovnih dni pri vas (Osnova/št. vseh del. dni)*število vaših delovnih dni.sanjuska@gmail.com napisal/-a:Z današnjim dnem sem odprla s.p. in me zanima kako si izračunam prispevke za obdobje 22.7. - 31.7.?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko