Izračun prispevkov

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
sanjuska@gmail.com
Novinec
Novinec

Izračun prispevkov

Odgovor Napisal/-a sanjuska@gmail.com »

Z današnjim dnem sem odprla s.p. in me zanima kako si izračunam prispevke za obdobje 22.7. - 31.7.? V eDavke sem se že prijavila in ogledala obrazec, ki ga je potrebno poslat...vendar imam težave kaj in kam vpisat. Do kdaj je potrebno obrazec poslati? Kakšen je postopek, če pozabim pravočasno plačati prispevke ali oddati obrazec?
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

v e-davkih samo na vrhu pod razlogom označite ''prijava'' po tedensko delovno obveznost vpišete 40 ur, nato pod davčno osnovo vnesete 519,19 EUR, nato bo program sam izračunal prispevke. Obrazec je potrebno poslati anjkasneje do 15.8., do takrat morate tudi plačati. Za nepravočasno oddajo obrazca vas pokličejo in pozovejo, za nepravočasno plačilo računajo zamudne obresti.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Mislim, da je najnižja davčna osnova - minimalna plača: 589,19 EUR. :?:
mansu1
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a mansu1 »

Ja, prav imate Anka... :)
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
zagma
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a zagma »

Upoštevati je potrebno še fond ur za mesec julij, to je 184 ur.
Ure in delovni dnevi se dobijo na tej spletni strani.
Začetna osnova je minimalna plača v SLO, lahko pa plačujete tudi več-po lastni presoji, če s.p. dohodkovno to prenese. Naslednje leto pa je vse odvisno od dohodka v tem letu.
Priporočam, da se naročite na revijo Obrtnik, kjer boste sproti informirana o obveznostih in zakonskih spremembah.
Korajžno in uspešno naprej!
L.p.
zagma
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a zagma »

Aja, pozabila sem povedati, da je od 22.7. do 31.7. osem (8) delovnih dni, to je 64 ur. Sorazmerni znesek min.plače pa je 204,94 €.
Čao.............
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Zagma, glede na to, da je novopečena in prvič oddaja obrazec, ste jo s temi vsemi podatki popolnoma zmedli.
V e-davkih jo itak na prvi strani vpraša za obdobje, in tam bo vnesla 22.7.-31.7., naprej bo vnesla 40 urno tedensko obveznost in osnovo 589,19 (prej sem se zatipkala, hvala za popravke), in nato ne rabi nobenih fondov vnašat in plače preračunavat.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
sanjuska@gmail.com
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a sanjuska@gmail.com »

Pod obdobjem je na izbiro vrsta dokumenta. Izberem v mojem primeru za 1. prijavo možnost "I-samoprijava" ali "O-original"?

Hvala vsem za odgovore.
mansu1
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a mansu1 »

Izberete " original" .

lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: Izračun prispevkov

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

sanjuska@gmail.com napisal/-a:Z današnjim dnem sem odprla s.p. in me zanima kako si izračunam prispevke za obdobje 22.7. - 31.7.?
Ne pozabite upoštevati le sorazmeren del. Prispevke izračunate le sorazmrno, kolikor je delovnih dni pri vas (Osnova/št. vseh del. dni)*število vaših delovnih dni.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori