Spoštovani !
Prosim, če mi nekdo posreduje številke računov in sklice kamor se nakažejo prispevki za s.p.- ja.
kateri obrazec moramo izpolniti na e-davkih? So kje kakšna navodila in vzorci?
Hvala
lp
prispevki za s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
Na e-davkih izpolnite obrazec Oračun prispevko za socialno varnost za zasebnike (OPSVZ). Ko boste izpolnili obrazec, ga oddali in si ga sprintali, boste imeli na njem prikazane vse račune za nakazilo in ustrezne sklice. Namreč sklici so pri vsakem drugačni. Zato je to najlažja vrianta (ko še ni bilo e-davkov, smo klicali referentke na davčno, da so nam posredovale sklice).
Sama izpolnitev obrazca ni tako zahtevna, izpolnite tedenski fond delovnih ur (če ste polno zaposleni, vpišete 40), nato izpolnite osnovo (če ste ravno odprli s.p., je to minimalna 589,19 EUR), nato kliknete gumb ''izračunaj'' in se vam zneski sami izračunajo, nato samo še ''oddaj''.
Sama izpolnitev obrazca ni tako zahtevna, izpolnite tedenski fond delovnih ur (če ste polno zaposleni, vpišete 40), nato izpolnite osnovo (če ste ravno odprli s.p., je to minimalna 589,19 EUR), nato kliknete gumb ''izračunaj'' in se vam zneski sami izračunajo, nato samo še ''oddaj''.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Hvala za odgovor.
Ko zelim izpolniti obrazec na e-davkih za julij mi napiše naslednje:
Napaka pri operaciji nad dokumentom
Prišlo je do napake pri poizvedbi pristojnega davčnega urada v zunanjem sistemu. Zavezanec za dejavnost nima vpisane ustrezne zavarovalne podlage. ('005', '019', '027','101', '104')
Tako, da moram najbrž urgirati na davčno, da to uredijo.
lp
Ko zelim izpolniti obrazec na e-davkih za julij mi napiše naslednje:
Napaka pri operaciji nad dokumentom
Prišlo je do napake pri poizvedbi pristojnega davčnega urada v zunanjem sistemu. Zavezanec za dejavnost nima vpisane ustrezne zavarovalne podlage. ('005', '019', '027','101', '104')
Tako, da moram najbrž urgirati na davčno, da to uredijo.
lp