Termometer - računalniška oprema?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Termometer - računalniška oprema?

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Pozdravljeni! Nabavili smo termometer, ki je nekako priključen na server in namenjen prav temu, da v serverju meri temperaturo in vlažnost, ter tudi sporoči v obliki errorja na določen računalnik, če je temperatura prvisoka ali vlažnost (če bi prišlo do izliva vode) prevelika. Vrednost termometra je več kot 100 EUR in po pravilniku vsa OS z vrednostjo nad 100 EUR knjižimo kot OS in zavedemo v register OS. Zanima pa me, ali bi se to lahko obravnavalo kot računalniška oprema ali raje ne - predvsem zaradi stopnje amortizacije, ki je seveda za računalniško opremo višja kot za ostalo opremo.
LP :)
ors
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a ors »

Raje bi se odločila za drobni inventar kot za OS (še najbolje bi bilo takojšen odpis DI)
Pa lahko noč!
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Vprašanje se ne nanaša ali bi knjižila med OS ali drobni inventar, ker moram glede na našo usmeritev knjižiti med OS. Zanima me ali lahko to obravnavam kot računalniško opremo in upoštevam višjo stopnjo amortizacije ali ne. :?:
mansu1
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a mansu1 »

Dejstvo je, da je ta termometer računalniška oprema. Jaz mislim, da se lahko upošteva ista stopnja.

lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
Odgovori