Dnevnica DA ali NE?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Slo5
Računovodja
Računovodja

Dnevnica DA ali NE?

Odgovor Napisal/-a Slo5 »

Pozdravljeni,

ponovno imam eno vprašanje glede dnevnic, in sicer: Ali so delavci upravičeni do dnevnice, kadar so odšli na sestanek v drug kraj, vendar so tam lahko uporabili organizirano prehrano.
Uporabljamo namreč bone nekega podjetja, ki ima restavracije v nekaterih mestih po Sloveniji.

Delavci so dejansko bili na terenu več kot 6 ur, in bi jim morala pripadati dnevnica. Ker pa je dnevnica nadomestilo za prehrano, kadar delavec svoje delo opravlja izven kraja sedeža podjetja, se mi ne zdi, da bi jim lahko dala dnevnico, saj so že koristili bon...

Prosim za mnenje.
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Jaz bi jim dala dnevnico in odbila vrednost porabljenega bona.
Mirjana
Slo5
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Slo5 »

Pa je tako prav?

Saj jim tudi ne izplačujem nadomestila za prehrano za tisto razliko med vrednostjo bona in 6,12, kot je najvišja neobdavčena vrednost za nadomestilo za prehrano (tako namreč piše v zakonu ali KP).

Res ne vem, in tudi vaš agrument me ne prepriča. Ali je to kje specifično opredeljeno? Imate kakšne izkušnje?

Zame je dnevnica nadomestilo za prehrano, ker so prehrano imeli, bi iz tega sklepala, da jim dnevnica ne pripada.

Če ima kdo argument proti temu oz. mi zna povedat ali je kje kak pravilnik oz. pojasnilo kaj narediti v takem primeru, bi lepo prosila. Da jim znam razložit, zakaj so oz. niso upravičeni do dnevnice.
Odgovori