Prenos s.p. na d.o.o.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mansu1
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ptuj

Prenos s.p. na d.o.o.

Odgovor Napisal/-a mansu1 »

Ko prenašam poslovne dogodke pri prenosu iz sp.na d.o.o., od bilančnega presečnega dne dalje ALI lahko skupni znesek prometa po kontih v tem obdobju ALI moram postavko po postavko posebej??? Ker teh postavke je ogromno namreč :sbolan: .... Mi lahko kdo tukaj pomaga z nasvetom prosim...

lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Premislite, kako so vam podatki potrebni v nadaljnem poslovanju. Če boste težko shajali, se je potrebno potruditi.

V mojem programu lahko temelnico, tudi zaključno oziroma otvoritveno enostavno izvozim z možnostjo uvoza tudi v drugo podjetje. Preverite, ali imate to možnost.

PS. Pograma ne bom imenoval, ker sem jih zato že obil po nosu :twisted: . :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
mansu1
Super računovodja
Super računovodja

G.Mirko..imava isti program.... :wink: Ampak..zaključno oz.otvoritveno že---To pa je menda drugačna zadeva... Torej, da malo razložim še...Bilančni presečni dan sp.-ja je bil 28.2.... Vpis v register prevzemne d.o.o. pa je 14.7.. Torej se je od 1.3. naprej še vse delalo v programu s.p.-ja ( v imenu nove prevzemne družbe) ... In ves ta promet od 1.3. moram prenesti v d.o.o...To pa ne vem, če gre avtomatsko...Zato sprašujem...
lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Mogoče le namig, da si olajšate dolgočasno knjiženje v programu (vem, da uporabljava istega :spomezik: ) - napavite jo v excelu in jo nato uvozite. Meni je tak način zelo prikladen,
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
mansu1
Super računovodja
Super računovodja

Hvala za namig.. 8)

lp
zakladničarka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenija

Odgovor Napisal/-a zakladničarka »

Nam so pomagali programerji in prenesli podatke. Saj oni to zelo hitro naredijo cca. 30 min., mi bi pa vnašale več kot 8 ur. Prosite svoje programerje za pomoč, vam bo pa ostalo več časa za drugo delo.
Lp
mansu1
Super računovodja
Super računovodja

Zdaj sem prenesla promet , naredila temeljnico..pa ni uravnotežena...na koncu imam razliko...Saj logično...ker vsak konto ima nek saldo....Ampak, kam s to razliko ??? :sbolan: MI lahko kdo pomaga prosim...

lp
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Verjetno boste morali "skozi" vse postavke, saj vam po prenosih ne more ostati saldo postavk (če bi vam ostal, bi to pomenilo, da ste imeli saldo postavk - neizenačeno bruto bilanco tudi v s.p.-ju). Malo težko vam bomo pomagali "iskati" napako, ki je nastala pri prenosu.

- na bilančni presečni dan je bila bruto bilanca s.p.-ja izenačena!!
- promet, ki je nastal od bilančnega presečnega dneva do vpisa v register je tudi izenačen!!
- torej mora biti tudi izenačen promet v d.o.o.-ju!!

lp
mansu1
Super računovodja
Super računovodja

Ga.Slovan, hvala, da mi pomagate razmišljati v pravo smer :)

lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Re: Prenos s.p. na d.o.o.

Pri prenosu s.p. na d.o.o. vidim problem le v načinu gotovinskega poslovnaja in posledično prenosa eviden pretokov/odtokov s.p.-ja na d.o.o.

Ali to evidentiramo kot kratkoročno terajatev/obveznsot, ali vključimo kot dolgoročno terjatev oziroma obveznost?
Mirko Slika
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Re: Prenos s.p. na d.o.o.

Odgovor Napisal/-a slovan »

Dvig gotovine oziroma celotno poslovanje z gotovino po bilančnem presečnem dnevu predstavlja terjatev do "bivšega s.p.-ja" oziroma obveznost do njega (odvisno od prenosov denarnih sredstev iz/v podjetja). Zasebnik namreč od bilančnega presečnega dneva vodi s.p. v svojem imenu vendar za račun bodoče družbe.

lp
Odgovori