revizija zzzs

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
malenka
Nov član
Nov član

revizija zzzs

Odgovor Napisal/-a malenka »

Pozdravljeni!
Zanima me če je že kdo imel revizijo pravilnosti izkazanih osnov za namen izračuna bruto nadomestil plač. Če kako je bilo
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Nič kaj takega ne bo. Meni so pogledali plačilne liste od delavca (za katerega smo zahtevali refundacijo) za celo prejšnje leto in preverili pravilnost skupnega zneska in ur.
Mirjana
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Ravno v zvezi z nadomestili mene zanima sledeče: zavezanec je bil letos od januarja do marca na bolniški nad 30 dni in moram narediti refundacijo. Gre za lastnika d.n.o., ki pa si v letu 2008 in 2007 ni izplačal nobenih plač. Kaj naj vzamem za osnovo?
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Mislim, da je v tem primeru osnova minimalna plača.
Pobrskajte po straneh ZZZS, mislim, da sem tam zasledila.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja

Hvala adut, sem včeraj pobrskala in tudi sama tako zasledila.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

A ne plačuje lastnik d.n.o prispevke enako kot sp ? Torej si plač tako ali tako ne izplačuje. Osnova za refundacijo je v tem primeru osnova za plačevanje prispevkov.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja

Ta lastnik si dve leti ni izplačeval popolnoma nič, kako, me ne vprašat, ker je pred par dnevi prijadral k meni. Bolniško je imel, tako da nekako je bil zavarovan, ni mi pa jasno kako. če ni plačeval prispevkov.....
Naty

Odgovori