Zdravo,
mene pa zanima zakaj mora računovodski servis poslati obvestilo Ministrstvu za finance (DURSu), da bo vodilo poslovne knjige za neko podjetje?
LP
obvestilo o vodenju posl. knjig
Moderator: Mirko Zbačnik
Pravne osebe ali fizične osebe z dejavnostjo se obvezno vpisujejo v davčni register (glej 41. člen Zakona o davčni službi, ki govori o vsebini davčnega registra). Sestavni del podatkov za vpis v register je tudi navedba pravne ali fizične osebe, ki vodi poslovne knjige za zavezanca, ki se vpisuje v register oziroma prične z dejavnostjo. Davčni register se obvešča tudi o vseh spremembah oseb, ki vodijo za zavezanca poslovne knjige.
S Pravilnikomm o vodenju davčnega registra pa so predpisani obrazci za vse tiste, ki se vpisujejo v davčni register (npr. za pravne osebe je obrazec DR 04.....Pravilnik je objavljen v Ur.l.RS 31/05 in sprememba v ur.l.Rs št. 120/07).
lp
S Pravilnikomm o vodenju davčnega registra pa so predpisani obrazci za vse tiste, ki se vpisujejo v davčni register (npr. za pravne osebe je obrazec DR 04.....Pravilnik je objavljen v Ur.l.RS 31/05 in sprememba v ur.l.Rs št. 120/07).
lp
Re: obvestilo o vodenju posl. knjig
Zdravo,
mi nismo s.p. zato mi članek nič ne pomaga.
Me pa zanima nekaj, jaz sem zaposlena v enem podjetju in vodim računovodstvo še za druge manjše podjetja. Lastnik je povsod enak. Zanima me ali moramo tudi mi oddati na DURS, da vodimo računovodstvo za njih.
Hvala
mi nismo s.p. zato mi članek nič ne pomaga.
Me pa zanima nekaj, jaz sem zaposlena v enem podjetju in vodim računovodstvo še za druge manjše podjetja. Lastnik je povsod enak. Zanima me ali moramo tudi mi oddati na DURS, da vodimo računovodstvo za njih.
Hvala
-
zakladničarka
- Računovodja

- Kraj: Slovenija
Živijo!
Kako pa je v primeru, ko fizična oseba vodi računovodstvo za majhno firmo preko podjemne pogodbe? Mora fizična oseba poslati obvestilo?
Hvala!
Kako pa je v primeru, ko fizična oseba vodi računovodstvo za majhno firmo preko podjemne pogodbe? Mora fizična oseba poslati obvestilo?
Hvala!
-
zakladničarka
- Računovodja

- Kraj: Slovenija
Domnevam, da v tem primeru mora poslati obvestilp samo firma? lpForter napisal/-a:Živijo!
Hvala!