Dnevnice tujina

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Biba1
Novinec
Novinec

Dnevnice tujina

Odgovor Napisal/-a Biba1 »

Zanima me ali je kdo od vas seznanjen, oziroma, če je kdo kje zasledil, da se dnevnice za tujino obračunavajo glede na prestop meje? (ko potuješ le v eno državo)

Primer: potuješ v Avstrijo, ura za obračun dnevnice pa se šteje od trenutka, ko prestopiš "mejo" pa do trenutka ko jo zopet prestopiš ob vračanju?????[:0][?]

Pa saj se dnevnice obračunavajo od datuma in ure, ko se službeno potovanje začne, pa do datuma in ure, ko se le to konča.

Prosim vas za mnenja!

Biba
Biba1
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Biba1 »

HALOOO!!!!

Kaj ne bo nihče napisal niti mnenja??

Dajte no....

Biba
mincek
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a mincek »

Mislim da nas večina obračunava od ure odhoda do ure vrnitve in sicer v taki višini, kot velja za mesto oz.državo, kjer se vrši "namen" službene poti. Iz previdnosti obračunavam tujo dnevnico proporcionalno, npr. če je bil na službeni poti 12 ur in ni imel zagotovljenega nobenega obroka, obračunam 1/2 dnevnice. Sicer dobim včasih kak smešno nizek znesek (npr. delavec je bil na Madžarskem, ni prespal, vozil se je šest ur v eno smer, bil dobro uro na sestanku, in dobil dobre 3 tisočake, s čimer si verjetno ni mogel privoščiti niti enega obroka).
Sem pa že slišala butaste razlage, da bi se morala dnevnica obračunavati od meje dalje, in za tisto državo, v kateri se je delavec najdalj zamudil, in celo proporcionalno, koliko časa se je nahajal v posamezni državi.

Mincek
Manca
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Manca »

gledam obrtnikov svetovalec (obrtnik 10/04) tam piše, da je pomembno katera država je ciljna. torej ker je avstrija ciljna - jaz obračunam avstrijsko dnevnico - slovenija je, vsaj jaz tako mislim, praktično tranzitna država.

mene pa nekaj drugega zanima: naši delavci so potovali avstrija, nemčija, belgija - v vsaki državi so se zadrževali vsaj dan, dva, ker so imeli opravke. za vsako državo sem obarčunala dnevnico - imam potrdila, ki izkazujejo kdaj so bili kje in kdaj so šli naprej - parkirnine ipd. in tako imam recimo 3 dnevnice za eno potovanje - nobena dnevnica ne presega magičnega zneska 100.000, ko je treba dati podatke na davčno. al je vseeno treba, ker je bilo samo eno potovanje?

hvala že vnaprej:oops:

lep dan vsem skupaj:D

Manca
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

To sem pa jaz kot kaže spregledala. Kdaj je potrebno kaj javljati v zvezi s dnevnicami na davčno ?? Nad 100.000,00 sit? Kateri zakon to določa?
LP :shock::wink:
Ataja
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Ataja »

Kot je meni znano, je potrebno, če potni stroški za tujino v enem mesecu za vse zaposlene, izplačani v gotovini skupaj z dnevnico presegajo 100.000,00 sit, poročati BS (poročilo c-gotovina), ne pa davčni-vsaj d.o.o.
Odgovori