prejete obresti od depozita
Moderator: Mirko Zbačnik
prejete obresti od depozita
Zanima me ali se prejete obresti od depozita na banki vpisujejo v DDV-O obrazec in kam?
Re: prejete obresti od depozita
Da, ko prejmete obračun obresti jih vpišete v knjigo izdanih faktur pod oproščen promet brez pravice do odbitka.
Poknjižim pa kar s temeljnico? (na podlagi obračuna obresti, ki ga dobim 1x mesečno)?
Zanima me še, ali se prejete obresti od pozitivnega stanja na TRR vpisujejo v DDV-O?
Hvala za pomoč!
Zanima me še, ali se prejete obresti od pozitivnega stanja na TRR vpisujejo v DDV-O?
Hvala za pomoč!
Da, tudi obračun obresti je knjigovodska listina. Če dobite mesečni obračun obresti od depozita, pač poknjižite tega. Odvisno je od načina vezave, nekateri dobijo en obračun obresti šele ob razvezavi depozita za celotno obdobje vezave.
Obresti na pozitivno stanje na trr pa tudi lahko vpišete na enak način kot od depozita, vendar le če imate obračun. Moje izkušnje so, da nekatere banke ne pošiljajo več obračunov-le te jaz zaprem s temeljnico mimo davčne knjige.
Obresti na pozitivno stanje na trr pa tudi lahko vpišete na enak način kot od depozita, vendar le če imate obračun. Moje izkušnje so, da nekatere banke ne pošiljajo več obračunov-le te jaz zaprem s temeljnico mimo davčne knjige.