Outlook express-prevod

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
matina
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Outlook express-prevod

Odgovor Napisal/-a matina »

Vem, da ni čisto računovodska tema, spada pa kljub temu k delu. Prosim, če mi kdo pove bistvo spodnjega sporočila:

This e-mail message is intended to be exclusively for the addressee.
If you are not the intended recipient you are kindly requested not to
make any use whatsoever of the contents and to notify the sender
immediately by returning this e-mail message. No rights can be
derived from this message.[?]

lp
naike
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a naike »

To sporočilo je namenjeno izključno naslovniku. če niste direktni naslovnik vas naprošamo, da ne uporabljate vsebine napisanega in takoj obvestite pošiljatelja o sporočilu, tako da mu ga pošljete. Nobene pravice nimate iz tega sporočila.

No nekaj takega.
matina
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a matina »

Hvala. Tako sem tudi jaz razumela. Hecno pa se mi je zdelo, da naj sporočilo prepošljem. Človek, ki mi je to poslal, ve moj e-mail. Zakaj bi mi torej to napisal? Ali se da to sporočilo kje nastavit v Outlook expressu?:oops:

lp
naike
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a naike »

Verjetno se da nastavit, tudi jaz dobim včasih tako sporočilo.:D

LP
klesch
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a klesch »

Tega ti pošiljatelj naverjetneje ni napisal sam. Prav tako je zelo verjetno, da nima nastavljen tak signature (podpis).

Pogosto je, da imajo v nekaterih firmah (a'la bankah) nastavljene poštne strežnike tako, da samodejno dodajajo te "domiselnosti" vsem odhodnim mailom.
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Tak tip sporočil je nekakšno pravno varovalo. V primeru, da pošta ne prispe na pravega naslovnika. Verjamem, da se avtomatsko dodaja na vso pošto. Če je ta pošta dejansko vam namenjena sporočilo lahko zanemarite.

LP, Jam
yanna

Odgovor Napisal/-a yanna »

Tale "podpis" je štos. Nima nobenega namena, sploh pa ne pravnega.
Ne dodaja se samoumevno, lahko je prisoten v posredovanem sporočilu, ali si pa uporabnik le-tega vpiše kot "podpis", če mu je res močno všeč. In glede na to, kako številčno tole postaja, je mnogim všeč. Meni ni. :razz::wink:
bing
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a bing »

To sporočilo je resno. Namenjeno je temu, da prijazno opomni prejemnika e-pošte, v kolikor se je pošiljatel zmotil pri naslovu, da ga zbriše in ne uporablja podatkov iz tega e-maila.
Zveni hecno, vendar gre za nek odnos.
Takšna sporočila pošilja npr. NLB pri pošiljanju stanja na TRR.
yanna

Odgovor Napisal/-a yanna »

Hm interesantno. Te "klavzule" nisem videla še na nobenem "uradnem" mailu, le v kr nekaj privatnih zadevah (kr se jim zdi dobra fora).
Odnos gor ali dol, učinkovitost te "klavzule" je enaka nič. Če npr. NLB pošlje stanje mojega osebnega računa nekomu drugemu, kršijo zakon o varstvu podatkov, ker to ni javna informacija, pa če napišejo tisto klavzulo ali ne, je čist vseeno - še vedno jih lahko popelješ na sodišče (komur bi se to seveda zdelo vredno). Pravi način zavarovanje pred pošiljanjem nepooblaščenim osebam je samo z uporabo certifikatov in passwordov, kot to počne npr. Microsoft, ki račune pošilja preko interneta. Nihče drug, kot pa tisti, ki mu je namenjeno, ne more do tega sporočila, ker je zaklenjeno s passwordom, ki ga pozna le naslovnik. Tako se te stvari delajo. Iz tega stališča je zame ta klavzula še zmeraj šala. Hja. Ena NLB bi pa to že lahko vedela, se mi zdi. No ja, na nekaterih področjih smo pa še zmeraj 100 let za opicami :razz:
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

Če naj bi bilo to resno opozorilo, bi ga lahko prevedli v slovenščino - ki je (zaenkrat?) uradni jezik v Sloveniji :razz:

(tole se nanaša na NLB)
bing
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a bing »

To elektronsko sporocilo in vse morebitne priloge so poslovna skrivnost in namenjene
izkljucno naslovniku. Ce ste sporocilo prejeli pomotoma, Vas prosimo, da obvestite
posiljatelja, sporocilo pa takoj unicite. Kakrsnokoli razkritje, distribucija ali
kopiranje vsebine sporocila je izrecno prepovedano.
Elektronsko sporocilo je pregledano z antivirusnim programom.

This e-mail and any attachments may contain confidential and/or privileged
information and is intended solely for the addressee. If you are not the intended
recipient (or have received this e-mail in error) please notify the sender
immediately and destroy this e-mail. Any unauthorized copying, disclosure or
distribution of the material in this e-mail is strictly forbidden.
E-mail message is scanned by Anti-Virus Software.

no, takole zgleda kadar pošiljajo naše banke:)
s tem so se zaščitili, prav pred zakonom o varovanju osebnih podatkov, saj nikoli ne veš čigav mail je "shekan" ali automatsko forwardiran na koga drugega - temu pa so krivi prejemniki sami.
Odgovori