Prosim za nasvet, kaj mi je storiti. Vodim knjige podjetniku, ki je začel delati pred 4 meseci. Papirje nosi neredno, v glavnem samo prejete račune (v oktobru sem dobila še nekaj avgustovskih), ni še zavezanec za DDV. Končno pa sem dobila tudi bančne izpiske, in ugotovila:
- iztržkov sploh ne polaga na TR (samo takrat, ko rabi denar za plače in prispevke)
- račune plačuje v glavnem z gotovino (tudi nad 25.000 SIT, čeprav sem mu že na začetku povedala za omejitev)
- račune za elektriko gre plačat kar na Elektro, nekatere pa na pošto (potrdil ne prinese nobenih)
- ta mesec pa 15. ni plačal svojih prispevkov, neto plačo je sicer nakazal delavcu, prisp.in dohodnine pa tudi ne [:0]sem se kar zgrozila(virmane mu vse napišem)
Da ne naštevam dalje... Ponovno sem mu vse povedala in celo napisala, kaj in kako mora delati (tudi to, da morajo izdani računi biti oštevilčeni...) in da naj čimprej odpravi nepravilnosti. Pa kar nimam dosti upanja...
Kaj mi je storiti? Ne vem, kako bo potem, ko bo postal zavezanec za DDV? Kaj bo storila davčna?
Mogoče imate izkušnje tudi s takimi.
Anela
Neresni s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
JA žal imam tako izkušnjo.
Računov ni nosil redno, potem je postal zavezanec za DDV - in sem delala avgustovski DDV, računi so bili pa od marca...
Potem sta manjkala 2 bančna izpiska od aprila. Potem ni plačeval nikomur kaj preveč redno. Potem ni bilo "dnevnih iztržkov" ker je računalnik "zaštekal" so mi kar na en listek napisali znesek.
NAJHUJE je bilo ko je prišla odločba o DDV zavezancu - ker pač ne dviguje priporočene pošte je ni dvignil in nisem vedela s katerim dnem je vpisan v DDV register in nato ugotovim da je 30 dni nazaj - in sem "veselo" računala DDV na iztržkih na peš .......
POTEM pa sem kupila 100 listni zvezek notri napisala na kaj vse sem ga opozorila (da z gotovino do 25.000, datumi prejema na PR.....) in poslala odpoved ki je ni sprejel.
Potem pa čakala 1 mesec da je sploh poklical....
Papirje sem vrnila. Samo registratorje - GK pa ne dam dokler ne plača.
Torej če se le da čimprej roke preč ker se zadeva preveč zaplete - odgovarjamo pa mi - in kazni niso nizke
Računov ni nosil redno, potem je postal zavezanec za DDV - in sem delala avgustovski DDV, računi so bili pa od marca...
Potem sta manjkala 2 bančna izpiska od aprila. Potem ni plačeval nikomur kaj preveč redno. Potem ni bilo "dnevnih iztržkov" ker je računalnik "zaštekal" so mi kar na en listek napisali znesek.
NAJHUJE je bilo ko je prišla odločba o DDV zavezancu - ker pač ne dviguje priporočene pošte je ni dvignil in nisem vedela s katerim dnem je vpisan v DDV register in nato ugotovim da je 30 dni nazaj - in sem "veselo" računala DDV na iztržkih na peš .......
POTEM pa sem kupila 100 listni zvezek notri napisala na kaj vse sem ga opozorila (da z gotovino do 25.000, datumi prejema na PR.....) in poslala odpoved ki je ni sprejel.
Potem pa čakala 1 mesec da je sploh poklical....
Papirje sem vrnila. Samo registratorje - GK pa ne dam dokler ne plača.
Torej če se le da čimprej roke preč ker se zadeva preveč zaplete - odgovarjamo pa mi - in kazni niso nizke