OBRAČUN PLAČ

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
inika
Računovodja
Računovodja

OBRAČUN PLAČ

Odgovor Napisal/-a inika »

Imamo fiksni obračun plač (torej je višina plače enaka vsak mesec neglede na dejanski fond ur); povprečna mesečna obveznost je 174 ur (letni fond =2088 ur).
Kako pravilno prikažemo ure na plačilni listi delavca, saj so vse evidence, ki so podlaga za obračun plač pripravljene po dejansko opravljenih urah ( na primer 1 dan dopusta je 8ur)
Kako je teh 8 ur dopusta prikazanih na plačilni listi, ko je dejanski mesečni fond ur 160 ur, 168,ali 184 ur , po fiksnem obračunu pa je mesečni fond 174 ur?
Hvala vsakemu za pojasnilo!! :szardi: :spomezik:
inka
ors
Računovodja
Računovodja

Re: OBRAČUN PLAČ

Odgovor Napisal/-a ors »

Pri obračunu plač (višina plače enaka vsak mesec ne glede na število ur) delam obračun kot za plače po dejansko opravljenih urah. Torej za obr. za avgust vpišem npr. 160 ur RD, 8 ur LD, prehrana 20 dni. Program mi sam izračuna na uro (tako je pri mesecu z 184 ur oz. mesecu z 168 ur razlika v urni postavki, (vidna je na plačilni listi) fiksni znesek pa je enak.
LP
inika
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a inika »

Hvala za Vaše pojasnilo!
Prosim, če mi za takšen primer obračuna plače pojasnite še primer refundacije bolniške nad 30 dni .
Resnično Vam bom hvaležna! :spomezik:
inka
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Bruto plača deljeno fond urza določen mesec krat dejansko opravljene ure po posamzeni vrsti zaslužka. Tako boste vsak mesec dobili isti znesek v primeru če je delavec delal cel mesec oziroma boste za tiste vrste zslužka, ki predvidevajo zmanšanje ( bolniške ) ali povečanje ( nadure, delo v nedeljo.... ) pač imeli toliko večjo plačo.
ors
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a ors »

Vse je isto, naj vas ne moti, da imate fiksni obračun.Vi morate upoštevati fond ur za posamezen mesec npr. junij = 176 ur, julij =184, avg.=168 itd. Ko je delavec na bolniški 31. dan (štejete delovne dni), pričnete obračunavati refundacijo. Če je začetek refundacije npr. 10. avgust, refundirate za avgust 16 dni ob predpostavki da imate 40 urni tednik. Torej avgust je: RD =40 ur, B nad 30 dni = 128 ur, skupaj ur za avgust: 168
Upam, da je dovolj razumljivo
LP
darainka
Novinec
Novinec

Re: uskladitev plač

Odgovor Napisal/-a darainka »

Mi lahko kdo pomaga, nikjer ne zasledim, če se plače 01.08.09 uskladijo, glede na to, da se je minimalna plača zvišala in če so se 01.01.09 tudi plače uskladile?
Hvala
Odgovori