TROŠARINE - NAFTA
Moderator: Mirko Zbačnik
TROŠARINE - NAFTA
A knjižite prejete trošarine za porabljeno nafto na 768 ali morda na ostale prihodke v sk. 78?
Re: TROŠARINE - NAFTA
Pravilno je konto 768 - drugi prihodki povezani s poslovnimi učinki, saj je tudi strošek porabljenega goriva, za katerega ste prejeli povračilo trošarine, med poslovnimi odhodki (iz vidika izkaza poslovnega izida).
lp
lp
Hvala za potrditev.
Bom kar tule dodala še podvprašanje:
Ali knjižite na konto 768 na podlagi "zahtevka za vračilo trošarine..." (in protivknjižba na terjatev) in s katerim datumom ali knjižite na prihodke šele z dnem prejema nakazila na TRR?
Meni se zdi bolj pravilno knjiženje po Zahtevku in z datumom meseca, za katerega je izdan zahtevek.
Prosim za vaše mnenje.
Lep dan
Ali knjižite na konto 768 na podlagi "zahtevka za vračilo trošarine..." (in protivknjižba na terjatev) in s katerim datumom ali knjižite na prihodke šele z dnem prejema nakazila na TRR?
Meni se zdi bolj pravilno knjiženje po Zahtevku in z datumom meseca, za katerega je izdan zahtevek.
Prosim za vaše mnenje.
Lep dan
Anela
Jaz knjižim prihodke pod tisti datum, na katerega se zahtevek nanaša /če dam zahtevek za oktober, bom knjižila prihodek pod 31.10./ na osnovi potrjenega zahtevka od carine, protikonto so terjatve skupina 16.
Z nakazilom na TRR pa samo zapiram terjatve.
Z nakazilom na TRR pa samo zapiram terjatve.