regres, plača, dodatki.....
Moderator: Mirko Zbačnik
regres, plača, dodatki.....
Sem nov na tem forumu, pa bolj ko gledam, manj mi je jasno [:)]
Prosim vas da mi odgovorite na par vprašanj?
<b>REGRES</b>
-Zanima me do kdaj je potrebno izplačati regres, saj še vedno čakam na izplačilo drugega dela?
-Koliko znaša minimalni regres za leto 2004?
-V preteklosti (od leta 1997-2002) nisem dobil regresa. Kakšna je možnost izplačila za nazaj? (prejel nisem nobenega potrdila)
<b>PLAČA</b>
- šef mi je obljubil 1% od prometa, ki ga naredim v firmi? Ampak se tega ne drži? Nisva pa napisala pisnega potrdila. Kakšna je možnost za izplačilo?
- Ali mora šef pri plači upoštevat inflacijo. Življenje je iz dneva v dan dražje, a plača je že 3 leta praktično ista.
<b>DODATEK</b>
na forumu sem bral o dodatku za zaposlene (4000sit). Kako je to za nas zaposlene v majhnem podjetju?
<b>PREHRANA IN PREVOZ</b>
Kako se obračunava?
Je pa to privat firma, kjer smo zaposleni 4-je (šefe,njegova žena,jaz in kolega)
Za odgovore se že v naprej zahvaljujem.
LP Mare
Prosim vas da mi odgovorite na par vprašanj?
<b>REGRES</b>
-Zanima me do kdaj je potrebno izplačati regres, saj še vedno čakam na izplačilo drugega dela?
-Koliko znaša minimalni regres za leto 2004?
-V preteklosti (od leta 1997-2002) nisem dobil regresa. Kakšna je možnost izplačila za nazaj? (prejel nisem nobenega potrdila)
<b>PLAČA</b>
- šef mi je obljubil 1% od prometa, ki ga naredim v firmi? Ampak se tega ne drži? Nisva pa napisala pisnega potrdila. Kakšna je možnost za izplačilo?
- Ali mora šef pri plači upoštevat inflacijo. Življenje je iz dneva v dan dražje, a plača je že 3 leta praktično ista.
<b>DODATEK</b>
na forumu sem bral o dodatku za zaposlene (4000sit). Kako je to za nas zaposlene v majhnem podjetju?
<b>PREHRANA IN PREVOZ</b>
Kako se obračunava?
Je pa to privat firma, kjer smo zaposleni 4-je (šefe,njegova žena,jaz in kolega)
Za odgovore se že v naprej zahvaljujem.
LP Mare
-
gradbeništvo
- Računovodja

- Kraj: Slovenia
- Kontakt:
JOHN
regres izplačilo najkasneje do 1.novembra tekočega leta ( to je v primeru nelikvidnosti) sicer pa je 1.julij tekočega leta.
Po ZDR jer delodajalec dolžan delavcu izplačati regres najmanj v višini minimalne plače.
Za nazaj - tožba
plača - če ni črno na belem se danes ne doseže nič.
Ne upoštevati mora zakonodajo - kolektivne pogodbe in svoje akt če je v nih kaj zapisano.
Dodatek po zakonu pripada vsem najnižji znesek je 5.000,00 sit.
Prehrana in prevoz - pripada vam prehrana v vrednosti najmanj 738,00 sit/dan. Prevoz najmanj 60% stroškov javnega prevoza. Če tega ni 15% cene 95.okt.neosvinčenega bencina na km.
Nekako takole to izgleda.
Kaj bo sonce reklo megli in oblakom?
Lidija
regres izplačilo najkasneje do 1.novembra tekočega leta ( to je v primeru nelikvidnosti) sicer pa je 1.julij tekočega leta.
Po ZDR jer delodajalec dolžan delavcu izplačati regres najmanj v višini minimalne plače.
Za nazaj - tožba
plača - če ni črno na belem se danes ne doseže nič.
Ne upoštevati mora zakonodajo - kolektivne pogodbe in svoje akt če je v nih kaj zapisano.
Dodatek po zakonu pripada vsem najnižji znesek je 5.000,00 sit.
Prehrana in prevoz - pripada vam prehrana v vrednosti najmanj 738,00 sit/dan. Prevoz najmanj 60% stroškov javnega prevoza. Če tega ni 15% cene 95.okt.neosvinčenega bencina na km.
Nekako takole to izgleda.
Kaj bo sonce reklo megli in oblakom?
Lidija
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal gradbeništvo</i>
[Dodatek po zakonu pripada vsem najnižji znesek je 5.000,00 sit.
Lidija
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Hvala za odgovor
Zanima pa me še nekaj
Ali ti ta dodatek pripada vsak mesec, ali je to izplačano samo v enkratnem znesku?
Zakaj pravzaprav je ta dodatek?
Ali je podjetje dolžno izplačati regres, tudi če je v "rdečih številkah"
LP Mare
[Dodatek po zakonu pripada vsem najnižji znesek je 5.000,00 sit.
Lidija
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Hvala za odgovor
Zanima pa me še nekaj
Ali ti ta dodatek pripada vsak mesec, ali je to izplačano samo v enkratnem znesku?
Zakaj pravzaprav je ta dodatek?
Ali je podjetje dolžno izplačati regres, tudi če je v "rdečih številkah"
LP Mare
Po kolektivni pogodbi za gradbene dejavnosti od avgusta 2004 je uskladitveni dodatek 6.140,00 sit Bruto, ki se prikaže samo 1. mesec, kasneje pa se za toliko poveča bruto plača. Glej UR LIST 82 stran 9921. Oktobra pa se povečajo tudi izhodiščne plače za 2,5%. Zaradi povečanja izhodiščnih plač se uskladitveni dodatek ne sme zmanjšati.