Regres

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
jmateja
Začetnik
Začetnik

Regres

Odgovor Napisal/-a jmateja »

Delavka je bila v letu 2007 upravičena do sorazmernega dela regresa, vendar ji ga podjetje ni izplačalo. Ali se lahko delavka komaj sedaj pritoži in v kolikem času ji ga mora podjetje izplačat, če sploh?
Hvala!
bojča
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Re: Regres

Odgovor Napisal/-a bojča »

Regres je iztožljiv in seveda se lahko pritoži, če ji je pripadal. In tudi zamudne obresti ji morajo plačati.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Mislim, da še ni potekel zastaralni rok. delavka naj poda (najprej) pisni zahtevek lahko priporočeno, ali osebno v podpis. Na tak način prekine potek zastaralnega roka.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
jernejko
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a jernejko »

Mislim da je rok pet let, kolikor mi je moj odvetnik povedal ker sam nameravam tudi to iztožit.

Mene pa zanima če ve kdo kaj pomeni KKPI. Vse povsod je citirano "Regres 2009 po KKPI..."
bojča
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a bojča »

KKPI pomeni Kolektivna pogodba o izredni uskladitvi plač za leto 2007 in način usklajevanja plač, povračilu stroškov v zvezi z delom in drugih osebnih prejemkih za leti 2008 in 2009.
Sprejeta je bila v UL RS 62/2008 z dne 20.6.2008 in je zamenjala staro sedaj že neveljavno Splošno kolektivno pogodbo za gospodarstvo.
Podjetja, ki so se sklicevala na to staro kolektivno pogodbo sedaj uporabljajo KKPI.
Odgovori