priloga ddv-o za "daleč nazaj"

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
minca
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

priloga ddv-o za "daleč nazaj"

Odgovor Napisal/-a minca »

ker izdajamo dobropise kateri se nanašajo na račune izdane v letu 2000,2001 me zanima ali je potrebno izdelati priloge k ddv-o za obdobja tako daleč nazaj ali je kakšen datum za koliko časa nazaj se izdelujejo priloge.
lp
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Jaz sem imela tak primer v prejšnjem mesecu, ko smo dobili vrnjene dobropise, ki so se nanašali na račune iz leta 2001. Nredila sem prilogo za mesec-2001 in jo priložila k obrazcu DDV-O. Referentka za DDV me ni klicala, da bi bilo kar koli narobe, zato menim, da je OK.

Martika
Capyka
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Capyka »

Tudi jaz sem imela podoben primer, pa sem poklicala na davčno :oops: in so rekli, da naj kar naredim prilogo za tisti mesec, na katerega se račun nanaša (šlo je za oktober lani)... Naredila tako in je bilo okej. :D
AAA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a AAA »

Zanima me vaše mnenje. Najprej imam račune za storitev v januarju, februarju, marcu, aprilu. Sedaja pa mi dobavitelj izstavi en dobropis, s katerim zmanjša ceno storitev za vse te mesece.Torej se dobropis nanaša na več davčnih obdobij. Kako bi vi naredili prilogo DDV . En dobropis bi razbili na 4 priloge? Saj se ti lahko zmeša. Bomo samo poročali, kdo bo pa ustvarjal dodano vrednost.
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a helena »

Odgovor za AAA - jaz bi v takem primeru poknjižila dobropis v mesecu, v katerem sem ga prejela s predznakom minus pa konec!:roll:[xx(]:???: Če davčnemu inšpektorju to ne bi bilo všeč, bi pa:oops:
jelka
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a jelka »

Tudi jaz sem dobila potrjen dobrobis za račun iz leta 12/2003. Sedaj me pa zanima ali moram v prilogi DDV za 12/2003 napisati z predznakom -100.000 in ali moram dati zraven tudi kopijo dobropisa.
Hvala lepa
Lp Jelka
sara
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a sara »

A je v vaših DBP, ki se nanašajo na leto 2001 tudi 19% DDV in kam ga vnesete v obrazcu DDV? Med 20% DDV?

Lep pozdrav
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Sara, jaz to vnesem po ustrezno rubriko 20% DDV (zavezancem ali nezavezancem), nato pa na obrazcu popravim z 20% na 19%, tako da ne bi mislili na DURSu, da sem se zmotila v znesku. Vendar že s tem, ko napišeš prilogo za tisti mesec, iz katerega je račun, ki si ga storniral v celoti ali delno z dobropisom, mora biti jasno, da je to 19% DDV.
LP:wink::)
sara
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a sara »

Hvala. Tako sem tudi naredila.

Lep pozdrav
robi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a robi »

Pozdravljeni,

Zanima me, kako pa knjižite dobropise, ki jih dobite iz leta 2001, v tekočem letu.

Hvala
Odgovori