Ima mogoče kdo kakšen "osnutek" potrdila o vplačani donaciji za društvo ali nepridobitno organizacijo od fizičnih ali pravnih oseb?
Ali mogoče kak link, kje bi ta obrazec našla ali pa ideja katere vse podatke mora ta obrazec - potrdilo vsebovati.
lep sončen dan vsem!
obrazec za donacijo
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: obrazec za donacijo
Nekaj sem našel Obrazec za donacijo - je pravi ? 
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Najbrž sem vprašanje zastavila nepravilno.
Potrebovala bi obrazec za donacijo za primer, da bi fizična oseba dala finančna sredstva javnemu zavodu kot donacijo, javni zavod pa bi tej fizični osebi izdal potrdilo o donaciji.
Včasih so takšna potrdila dajali gasilci, ko so naprimer po hišah pobirali denar.
Potrebovala bi obrazec za donacijo za primer, da bi fizična oseba dala finančna sredstva javnemu zavodu kot donacijo, javni zavod pa bi tej fizični osebi izdal potrdilo o donaciji.
Včasih so takšna potrdila dajali gasilci, ko so naprimer po hišah pobirali denar.
mery1
Mi smo donirali na podlagi pogodbe o donaciji
LP
LP
Ponavadi se po izdaji donatorske pogodbe donatorju izstavi potrdilo o donaciji, s katerim se donatorju potrdi prejem donacije.
Sestavite ga lahko sami, vsebuje pa naj podatke obeh, datum doniranja, znesek, namen ipd.
lp
Sestavite ga lahko sami, vsebuje pa naj podatke obeh, datum doniranja, znesek, namen ipd.
lp
Ali bi torej bilo potrebno tudi za fizične osebe pisati pogodbo o donaciji? jaz bi jim izdala samo potrdilo o plačilu donacije. Napisala bi podatke: naše osnovne podatke ter osnovne podatke donatorja - ime in priimek in namen plačila donatorja (naprimer za izvajanje programa tega in tega).
Nebi pa jim pisala pogodb.
Nebi pa jim pisala pogodb.
mery1