Dnevnica in/ali strošek reprezentance
Moderator: Mirko Zbačnik
Dnevnica in/ali strošek reprezentance
S.p. si je izplačal dnevnico za dan, ko je bil na poti 10 ur. Istočasno je za ta dan uveljavljal račun od gostilne za poslovno kosilo s partnerjem. Ali je upravičen do dnevnice, ker je hkrati tudi uveljavljal račun od gostilne, kjer je bil na poslovnem kosilu s partnerjem, ali ne? Jaz mislim, da ne, ker je dnevnica v bistvu strošek prehrane.
Re: Dnevnica in/ali strošek reprezentance
Izključujeta se dnevnica in obračun prehrane ( npr. 6,12 eur) na isti dan. Ali si obračuna dnevnico ali pa prehrano.
Reprezentanco bi jaz pustil, saj gre za pogostitev posl. partnerjev.
lp
Reprezentanco bi jaz pustil, saj gre za pogostitev posl. partnerjev.
lp
Večina podjetij se ravna po uredbi, ki velja za poti v tujino tuid za poti po sloveniji. Torej za plačano kosilo se dnevnica zniža za (mislim da ) 35 %.
Ja zaradi previdnosti... smo pa mi nekajkrat iskali vse mogoče podlage, da bi tudi dnevnico v Sloveniji znižali, vendar jih ni, toej je ni potrebno nižati, tudi če je plačano kosilo.MG napisal/-a:Večina podjetij se ravna po uredbi, ki velja za poti v tujino tuid za poti po sloveniji. Torej za plačano kosilo se dnevnica zniža za (mislim da ) 35 %.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)