Uvrstitev v plačni razred ob novi zaposlitvi

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
partizanka
Novinec
Novinec

Uvrstitev v plačni razred ob novi zaposlitvi

Odgovor Napisal/-a partizanka »

Pozdravljeni!

Prijavila sem se na prosto delovno mesto v javnem zavodu. Za to delovno mesto se plača začne s 17 plačnim razredom, je pa strokovno tehnično delovno mesto, zato je razpon oz. možnost napredovanj za 10 plačnih razredov. Trenutno sem zaposlena v javni upravi, in sicer na uradniškem delovnem mestu in z napredovanji zasedam 22 plačni razred (delovno mesto se začne z 19 PR). Zanima me, če mi v primeru, da bom sprejeta na novo delovno mesto, lahko v štartu določijo višji plačni razred, kot je 17., npr. da bi začela v 22, kot sem sedaj! Ali imajo kakšno osnovo, da mi že v štartu pogodbo podpišejo in me uvrstijo v višji plačni razred ali je vedno potrebno začeti z najnižjim plačnim razredom? Nekaj sem brala, da se napredovanja lahko prenesejo...ampak glede na to, da sem tukaj napredovala 2x (enkrat za 2 plačna razreda, enkrat za en plačni razred), se pravi skupaj 3 plačne razrede, bi to pomenilo 20 plačni razred in bi šla na slabše! Kako bi bilo, če bi bila zaposlena v npr. gospodarstvu in napredovanj ne bi imela, ali bi me morali zaposliti v 17 PR, ali bi lahko naredili dodatne kriterije, npr.delovne izkušnje, razna izobraževanja itd. in bi me v štartu zaposlili npr. v 22. PR.

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem!

Lep dan, P.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Re: Uvrstitev v plačni razred ob novi zaposlitvi

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Vkolikro že imate zbrana napredvoanja v javnem sektorju, se vam vsekakor prenesejo v novo službo (če prav razumem, so to 3 PR). Če jih nimate, štartate z osnovo. PR (krivično, kot da se v privatnem sektorju na podobnem delovnem mestu nič ne naučimo, ampak kaj hočmo, tak je zakon). V kateri PR boste padli sedaj v novi službi, je odvisno, kje se začne osnova tega delovnega mesta. Če je enako razvrščeno v 19. PR, potem lahko rpidete v 22. PR. Na podlagi izobraževanj in delovnih izkušenj vam ne morejo določiti dodatnih napredovanj oziroma višjega PR kot sicer pripada, ker je sistem precej tog glede na gospodarstvo.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Odgovori