Imeli smo obisk delovne inšpektorice. Po pregledu je ugotovila, da nimamo namere oz.predpogodbe o zaposlitvi. Torej, preden podpiše pogodbo, bi moral zaposlenec 3 dni pred podpisom prave pogodbe podpisati izjavo, namero oz predpogodbo z vsebino, da je seznanjen z pogoji zaposlitve in podobno.
Zanima me ali ima kdo taken vzorec tega dokumenta, ki ga inšpektorji zahtevajo??
Hvala in lp
Namera o zaposlitvi oz. predpogodba
Moderator: Mirko Zbačnik
Namera o zaposlitvi oz. predpogodba
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
Re: Namera o zaposlitvi oz. predpogodba
Mi smo zaposlenemu, dali predlog pogodbe o zaposlitvi en mesec pred zaposlitvijo in ker ni imel nobenih pripomb oz. je sodeloval pri sestavljanju je ta predlog postal pogodba. Da bi pa potem na novo še 1x podpisovali to pa ne. Lahko mu pa date za podpista izjavo, da je najmanj 3 dni pred podpisom pogodbe, le-to dobil v vpogled, ter da je bil seznanjen s pogojo dela. To je moj predlog.
Lep pozdrav
Lep pozdrav
Nekaj v tem smislu, kot ste predlagali ,sem tudi sama razmišljala. Hvala
lp
lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
Na vzorec pogodbe o zaposlitvi napišite Predlog pogodbe o zaposlitvi in jo vsaj tri delovne dni pred nastopom dela izročite delavcu, podpisi niso potrebni. Delavcu skupaj s predlogom pogodbe izročite obvestilo, da je v predpisanem zakonskem roku prejel pisni predlog pogodbe o zaposlitvi, in da delavec prejem pisnega predloga pogodbe o zaposlitvi potrjuje s svojim podpisom in navedbo datuma. Podpisa delavca in delodajalca sta obvezna, en izvod daste delavcu enega obdržite. Pri nas je to zadostovalo za delovnega inšektorja.