Nalog za službeno potovanje / Kilometrina

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
proars
Začetnik
Začetnik
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Nalog za službeno potovanje / Kilometrina

Odgovor Napisal/-a proars »

Pozdravljeni,
imam s.p., nisem davčna zavezanka in sama vodim enostavno knjigovodstvo.
Upam, da moj problem ni preveč neumen :D .
V septembru sem šla prvič na službeno pot (uporabila sem svoj osebni avto). Izpolnila sem nalog za službeno potovanje - dnevnica in kilometrina, saj drugih stroškov ni bilo. Predujema si tudi nisem izplačala. Celotni strošek potnega naloga (kilometrina + dnevnica) sem knjižila pod Ostali strošek (stolpec 31) in si ga tudi v celoti izplačala. Sedaj sem malo brala po forumu in ugotovila, da moram konec meseca narediti obračun kilometrine. Tako, da mi zdaj ni čisto jasno. Ali ne smem knjižit potnega naloga v celoti, ampak samo dnevnico? Kilometre iz potnega naloga pa knjižim šele z obračunom kilometrine? :| Zdaj sem kar zmedena s temi potnimi nalogi in bi res iskreno prosila, če mi lahko kdo kaj več napiše okrog tega in mi svetuje, kako naj ravnam v zvezi s tem. :D Res hvala že vnaprej, pa upam, da ni vprašanje preveč tumpasto. :D
Lep večer,
Nives
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: Nalog za službeno potovanje / Kilometrina

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Nekatere dogodke lahko knjižite na osnoviizvirnih listin, druge lahko tudi na osnovi izvedenih. Potni nalog lahko knjižite na oba načina. Lahko knjižite vsak nalog posebej, vsak dan posebej, ali zberete vse skupaj konec meseca (izvedena knjigovodska listina) in knjižite v enem znesku.

Nič ni narobe, če ste ga knjižili sedaj v celoti s kilometrni. Kakor vam ustreza. Važno je, da so podatki verodostojni, pregledni in realni. Če vam ustreza, jih lahko knjižite konec leta, v enem znesku, če slučajno ne potrebujete ažurnejših podatkov. No, ato ni ravno... računovodsko ... (ažurno).
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
proars
Začetnik
Začetnik
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Nalog za službeno potovanje / Kilometrina

Odgovor Napisal/-a proars »

Super! Hvala za odgovor g. Mirko. Lep dan še naprej. :D
Odgovori