Zanima me koliko ur se obračuna delavcu, ki je v podjetju zaposlen za polovičen oz. poln delovni čas in gre npr. na službeno na sejem ali delavnico in je tam prisoten npr. od 8-20 ure, kar je skupaj 12 ur.
Delavcu obračunavamo v primeru, da je odsoten več dni polno dnevnico, ure dela pa samo za koliko je zaposlen. Ali v takem primeru delavcu pripadajo nadure ali se obračunava samo redne ure kot, če bi bil v službi?
Hvala!
Dnevnice in ure dela
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Dnevnice in ure dela
Za efektivno delo - za prisotnost na sejmu - nadure ali plus ure. lp
-
klemen1975
- Novinec

Mene pa zanima kako je glede dnevnic in plačila v mojem primeru.
V podjetju kjer opravljamo avtoprevozniške storitve sem zaposlen kot avtomehnik, večkrat se zgodi da se kamion pokvari v tujini in takrat sem na vrsti jast. V podjetju mi ža ves čas obračunavajo za pot do kamiona in popravilo ter pot nazaj samo dnevnico, ur.oz nadur pa nikoli.Zanima me kaj in kako bi moral imeti obračunan naslednji primer:
Petek
Prihod v službo 8:00
Odhod na teren (Belgija) ob 13:00
Sobota
Povratek iz terena ob 20:00
Zanima me kakšen je pravilen obračun takega terenskega dela
V podjetju kjer opravljamo avtoprevozniške storitve sem zaposlen kot avtomehnik, večkrat se zgodi da se kamion pokvari v tujini in takrat sem na vrsti jast. V podjetju mi ža ves čas obračunavajo za pot do kamiona in popravilo ter pot nazaj samo dnevnico, ur.oz nadur pa nikoli.Zanima me kaj in kako bi moral imeti obračunan naslednji primer:
Petek
Prihod v službo 8:00
Odhod na teren (Belgija) ob 13:00
Sobota
Povratek iz terena ob 20:00
Zanima me kakšen je pravilen obračun takega terenskega dela
Mene pa zanima, po katerem tečaju preračunam zneske računov, ki jih je delavec priložil deviznemu potnemu nalogu.
(Po tečaju zadnjega dneva potovanja ali po datumu posameznega računa, ki ga je delavec priložil nalogu.)
(Po tečaju zadnjega dneva potovanja ali po datumu posameznega računa, ki ga je delavec priložil nalogu.)
Po datumu posameznega računa.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)