OSNOVNO SREDSTVO

Moderator: Mirko Zbačnik

LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Zdaj to počnemo, prej pa smo imeli rač. servis, ki to ni počel in amortizacije ni upošteval kot davčno nepriznane odhodke. Ampak za nazaj ne mislim nič popravljat.
Je torej davčno priznana stopnja amortizacije za drobni inventar ki se posamično vodi 50% ali manj?8-)
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Imam še eno vprašanje glede osnovnih sredstev, podobno in sicer kaj se zajame v vrednost OS. V SRS piše, da nabavna vrednost OS + stroški povezani z usposobitvijo tega OS, običajno so to stroški prevoza in montaže. Mi smo kupili enoto za arhiviranje podatkov, ki bo vgrajena na serverju. Poleg tega pa še magnetni trak - na katerega se bodo podatki arhivirali, čistilni trak in zaračunali so nam strojno tehnična dela. Kaj od tega poleg enote za arhiviranje, ki je vredna 179.800,00 sit bi knjižili med OS??:???::???::):D
slavica
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a slavica »

Še jaz imam eno vprašanje. Kateri DI knjižite na 320 in kateri na 041. Mislim, da so neke spremembe, pa ne vem ali že veljajo, ali bodo naslednje leto.
Mobitele smo, ne glede na vrednost, knjižili na 320, saj imamo z njimi slabe izkušnje in redko vzdržijo več kot eno leto.
Ali bi morali imeti v kakšnem pravilniku določene smernice oz. normative, kaj je OS in kaj DI. Najbolj me skrbijo sredstva, ki so nekje na meji - glede na vrednost in časa uporabe.
Odgovori