poravnava zavarovalnice in račun

Moderator: Mirko Zbačnik

špeli*
Novinec
Novinec

Re: poravnava zavarovalnice in račun

Odgovor Napisal/-a špeli* »

Lep pozdrav!

Če prav razumem bi morala zavarovalnica obvezno poslati dokument o poravnavi, kaj pa če tega ne pošlje, ali je to možno? Imam sicer podoben problem in upam, da mi boste lahko pomagali. Dobili smo račun za popravilo stekel na tovornem vozilu, k računu je bila pripeta priloga, kjer piše, da naj mi nakažemo le znesek ddv-ja (64,93 eur), ostale stroške za material in delo (324,63 eur) pa jim bo plačala zavarovalnica s katero imamo sklenjeno zavarovalno pogodbo. Račun sem knjižila 160 (64,93eur), 165 (324,63eur) / 220 (389,56eur), ali je to pravilno? Nikjer ni navedene nobene odbitne franšize, ki bi šla v strošek, poleg tega nisem dobila nobenega drugega dokumenta in me zanima kako bi sedaj lahko zaprla to terjatev do zavarovalnice, če nismo prejeli dokumenta o poravnavi, ali je to možno? Zanima me tudi, če je tako knjiženje vredu, glede na to da sem knjižila celoten znesek kot terjetev in ni bilo izkazanega nobenega stroška?

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdravček!

Špela
avtoklemencic.si
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a avtoklemencic.si »

Oj.
Knjiženo je OK. V vašem primeru bi vas morala zavarovalnica obvestiti, kdaj in koliko je plačala izvajalcu.
Če vas še ni, tudi plačali verjetno še niso. Vsekakor morate prejeti nek dokument o opravljeni transakciji. Če se ne bo imenovala PORAVNAVA, se lahko imenuje ZAKLJUČNI SPORAZUM ali pa kar OBVESTILO. Pokličite serviserja, pa vam bo povedal, ali je že prejel denar. Če pa imate številko škodnega spisa, je najbolje, da se obrnete tudi na zavarovalnico in obravnavo primera pospešite, da boste knjižbe zaprli. Se zgodi, da obdelujejo tudi več mesecev. Lep dan
marija
špeli*
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a špeli* »

Najlepša hvala za odgovor! Verjetno se bom res najprej obrnila kar na serviserja, da vidim, če je zavarovalnica kaj plačala. Lep dan!
avtoklemencic.si
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a avtoklemencic.si »

Z veseljem.
marija
Odgovori