POČITNIŠKO DELO ŠTUDENTA

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
kiki1234
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

POČITNIŠKO DELO ŠTUDENTA

Odgovor Napisal/-a kiki1234 »

Kako pravilno izpolnim obrazec rek za počitniško delo študenta, kateremu bi nakazali 172,00 eur in plačilo 4,27 pavš.prisp.-nujno bi prosila za vaše nasvete.

Hvala,
M :szardi:
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Re: POČITNIŠKO DELO ŠTUDENTA

Odgovor Napisal/-a slovan »

Za plačilo pavšalnega prispevka za poškodbe pri delu predložite davčnemu organu obrazec REK-1a...vrsta dohodka je 1020, dohodninska vrsta dohodka 1109. Prispevek vpišete v zap. 312. Dohodek pa boste vpisali v zap. 015, 101....davčne osnove pod 102 ne vpišete. ker ne presega zneska iz uredbe, v e-davkih: oddaj vlogo brez obračuna (pomeni, da se upoštevajo vpisani zneski).
Upam, da vam "ratalo".

lp
kiki1234
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

RATALO !!!!!

Zavhvaljujem se Vam za posredovano informacijo in pomoč, končno mi je uspelo izpolniti ta rek obrazec :lol: :lol: :lol:

Samo to še, a za plačilo samo pavšalnega prispevka, res ne rabimo oddat rek obrazca?

Še prosim za pomoč pri mojem današnjem zadnjem vprašanju, da zaključim tole temo z rek obrazci.

Lep pozdrav,
:P :lol: :lol:
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Morate poslati REK-1a obrazec, kot sem vam napisala. Ker je bila prejšnja tema že preveč "pomiksana" sem vam odgovorila na to vprašanje tukaj (če obrazca ne bi bilo potrebno poslati, ga tudi ne bi vnašali v e-davke!!!)
REK obrazcev ne pošiljajo za plačilo pavšalnih prispevkov s.p.-ji, ki opravljajo "popoldansko" dejavnost.

lp
kiki1234
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Zahvaljujem se vam za odgovor in vam želim res lep vikend (kljub vremenu).

Lep pozdrav,
:lol: :lol: :lol:
Odgovori