stroškovni nosilec
Moderator: Mirko Zbačnik
stroškovni nosilec
Mi lahko prosim nekdo točno pove kako izgleda izpis stroškovnega nosilca za podjetje. Na primer zanima me kako izgleda izpis stroškovnega nosilca za delo (se pravi iz katerega je razvidan skupna vrednost stroškov dela po mesecih vseh zaposlenih), zanima me tudi kako pa izgelda izpis stroškovnega mesta. havala.
teja
Re: stroškovni nosilec
Stroškovno mesto = oddelek pdojetja
Stroškovni nosilec = lahko skupek nekih proizvodov ali pa projekt oziroma kakršnakoli analitika kjer nas stroški in/ali prihodki za to aktergorijo zanimajo posebej.
Če nam je znano za kateri ddekel in stroškovni nosilec je bil neki strošek raliziran ( recimo porba materiala ali ap neka določnea storite v) potem to knižimo diretmno na so stroškovno mesto in t stroškovni nosilec.
Za stroške, ki niso direktni pa naredimo razdelilnik po dogovorjenih kriterijih in jih porazedlimo na več stroškovnih nosilcev.
___
"stroškovnega nosilca za delo (se pravi iz katerega je razvidan skupna vrednost stroškov dela po mesecih vseh zaposlenih)"
to je konto- Lahko pa stroške porezdelimo na stroškovna mesta ( proizvodnja, trgovina, uprava, ... )
in stroškovne nosilce. ( določen projekt,..... )
Stroškovni nosilec = lahko skupek nekih proizvodov ali pa projekt oziroma kakršnakoli analitika kjer nas stroški in/ali prihodki za to aktergorijo zanimajo posebej.
Če nam je znano za kateri ddekel in stroškovni nosilec je bil neki strošek raliziran ( recimo porba materiala ali ap neka določnea storite v) potem to knižimo diretmno na so stroškovno mesto in t stroškovni nosilec.
Za stroške, ki niso direktni pa naredimo razdelilnik po dogovorjenih kriterijih in jih porazedlimo na več stroškovnih nosilcev.
___
"stroškovnega nosilca za delo (se pravi iz katerega je razvidan skupna vrednost stroškov dela po mesecih vseh zaposlenih)"
to je konto- Lahko pa stroške porezdelimo na stroškovna mesta ( proizvodnja, trgovina, uprava, ... )
in stroškovne nosilce. ( določen projekt,..... )
Hvala za odogovor, ampak še mi vedno ni jasno kako točno izgleda ta računalniški izpis za neko podjetje (zanima me vizualni izgled); izpis stroškovnega nosilca za delo (se pravi iz katerega je razvidan skupna vrednost stroškov dela po mesecih vseh zaposlenih), zanima me tudi kako pa izgleda izpis stroškovnega mesta. da se točno vidi koliko znašajo stroški dela-skupna vrednost stroškov dela po mesecih vseh zaposlesnih ; gre se za izpis, da je točno razvidno skupna vrednost stroškov dela po mesecih vseh zaposlenih ljudi ki se ukvarajajo samo s tem projektom. (Obstaja več projektov s katerimi se ukvarjajo zaposleni; mene pa zanima točno za en projekt). Kako to izgleda? hvala.
teja
Izgled izpisa je različen glede na program ki ga vaše podjetje uporablja.
Če knjižite po SM in SN rečite računovodskemu oddelku da vam da izpis
Če knjižite po SM in SN rečite računovodskemu oddelku da vam da izpis
Menim pa da je str. plač "nemogoče" oziroma bi bilo ogrooomno dela da bi vaša referentka knjižila temeljico po SN, bolj praktično oziroma ponavadi se plače knjižijo po SM, se pravi po oddelkih.