Pozdravček!
Klient ima zlomljeno roko. Je direktor d.o.o. Mi lahko kdo poamaga, kako je z bolniško? Še nikoli nisem obračunavala bolniške.
Pa me zanima ali se obračuna enako kot redno delo - glede prispevkov in pa, ali mu iz naslova nesreče pri delu pripada kakšna refundacija, saj plačuje dodatni prispevek.
Zahvaljujem se za ev. informacije.
Lp
Obračun bolniške
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Obračun bolniške
Če se je poškodoval na delu ali na/iz poti na delo in, če je zdravniku podal prijavo nesreče, mu pripada 100% bolniška.
Obračunate jo kot bolniško (jaz imam ločeno formulo za poškodbo na delu in izven dela). Bolniška gre v breme podjetja za 30 delovnih dni. V kolikor zdravljenje še ni končano, je od 31. dne dalje refundirana.
LP
Obračunate jo kot bolniško (jaz imam ločeno formulo za poškodbo na delu in izven dela). Bolniška gre v breme podjetja za 30 delovnih dni. V kolikor zdravljenje še ni končano, je od 31. dne dalje refundirana.
LP
Hvala.
To sem si mislila, ne vem pa niti, kako se obračuna bolniška. Se oddvajajo prispevki, davek?
To sem si mislila, ne vem pa niti, kako se obračuna bolniška. Se oddvajajo prispevki, davek?
MaJa
Bolniška pomeni ''nadomestilo plače'' in se od nje odvajajo enaki prispevki in enaka dohodnina kot od plače.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)