KNJIŽENJE - POMOČ

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
skorpjon
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

KNJIŽENJE - POMOČ

Odgovor Napisal/-a skorpjon »

PONOVNO VAS PROSIM ZA POMOČ!
Tožili smo kupca za plačilo računa. Ker smo sodbo na sodišču izgubili, me sedaj zanima knjiženje. Terjatev do kupca odpišem na kto 721, poračun DDV kto skupine 777, stroški, ki jih moramo plačati toženi straniki pa lahko na 759? Prosim za Vaš nasvet, ali so konti pravi. Zanima pa me tudi, če so stroški davčno priznani.

Pa še nekaj me zanima. Kam knjižimo račun iz leta 2007 in 2008, ki ga nismo prejeli, ampak smo sedaj ugotovili po pregledu odprtih postavk. Gre to lahko na tekoče stroške ali na skupino 75?

Hvala za odgovora!

Lep pozdrav!
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: KNJIŽENJE - POMOČ

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

A izgubljena tožba ni dovolj, da si lhko popravite DDV? V tem primeru bi DDV knjižili na 26o.

Glede računov za nazaj, če zneski niso večji, jih kar vkljuite v letošnje prihodke.

A mogoče bi bilo bolje, da jih obravnavate kot popravek napak za nazaj (skladno z uvodom k SRS 2006) kot poprvek prenesenega dobička/izgube preteklih let (konti SK 93) in to vključite v posebno rubriko davčne bilance in objasnite v razkritjih.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori